03-10-2020Achilles'71 U14-1 VS BC Lieshout U14-1GESTAAKT
16u15De KlumperLieshout

04-10-2020Achilles'71 U10-1 VS Falcons U10-132 - 45(L)
10u00De HongermanNuenen

U10-1 speelt hun eerste thuiswedstrijd zondag tegen de Falcons, die voorafgaand nog geen wedstrijd gespeeld hadden dit seizoen. De afgelopen twee wedstrijden van onze jeugd waren er al flinke stappen gezet en dat zou deze wedstrijd wel blijken. We missen Noor(die nog aan de kant zit met een blessure, maar ze kwam het team wel aanmoedigen vanaf de bank) en Jayson(Die was voorafgaand aan de wedstrijd een beetje van slag maar heeft toch meegedaan het laatste wedstrijddeel).

We hebben Sarah weer terug nadat ze de wedstrijd van afgelopen week miste en die weet het gros van onze punten te scoren deze wedstrijd met snelle dribbels die de hele tegenstand wegspeelt. Richting het einde van de wedstrijd gaat Valkenswaard Sarah bewuster verdedigen, en daardoor komen er goeie scoringopties beschikbaar voor Lucas, Nigel, Linc en Züleyha.

We hebben deze wedstrijd iets meer moeite met het rondpassen van de bal, ondanks wat goeie dribbels van Helena, Züleyha en Alexander. Hier en daar worden wat lange passes onderschept of dribbels in de handen van de verdediging gedribbeld, waardoor een paar spelers van Valkenswaard ook steeds meer weten te scoren. We beginnen de wedstrijd met een 14 – 6 voorsprong na 2 wedstrijddelen. Alexander, Linc en Sarah zijn elke verdedigende transitie razendsnel terug in hun verdedigende positie, maar Valkenswaard valt met zijn 5’en aan en hierdoor missen we nog wel eens een aanvaller die vrij staat om te scoren, hierdoor wordt de score na 5 wedstrijddelen gelijk getrokken.

Uiteindelijk zien we dan ook dat Valkenswaard uit de gewenning van hun eerste wedstrijd komt en de laatste paar wedstrijddelen weten zij de winst uit handen te pakken. Al met al een goeie 3e wedstrijd voor onze u10 tegen een sterke tegenstander. De aankomende trainingen zal de focus liggen op meer verdediging, dribbels en passing zodat we klaar zijn voor een eerste winst in de wedstrijd aankomend weekend tegen Attacus u10-1 uit Veghel!

04-10-2020Achilles'71 U12-1 VS Pioniers U12-137 - 54(L)

04-10-2020Achilles'71 Hs1 VS Jumping Giants Hs176 - 47(W)
12u00De HongermanNuenen

Fotocredit: Laura Jansen

Competitiewedstrijd nummer 3 voor het eerste herenteam van Achilles’71 werd afgelopen zondag 4 oktober gespeeld in De Hongerman tegen de Jumping Giants uit Nederweert. Het team was dit weekend compleet op vaste bankspeler Aryan Dirksen na.

Vanaf de eerste minuten wordt het al snel duidelijk dat de heren uit Nederweert het speeltempo van Achilles’71 niet kunnen bijbenen verdedigend. Ondanks dat de aanvallen wat chaotisch beginnen weten we direct een 20 – 4 scoring run op te zetten om de wedstrijd en het eerste kwart te starten met een 28 – 11 voorsprong. De Jumping Giants spelen de hele wedstrijd een full-court man-to-man press verdediging waar ze meer punten op verliezen dan dat ze er uit weten te halen omdat onze heren deze druk slim weten te omzeilen. Dat de tegenstander langzaam op hun voeten is verdedigend komt deze wedstrijd onder meer Andre Smeets en Leroy van Eijk ten goede, die met hun 1 tegen 1 drives in het eerste kwart respectievelijk 7 van in totaal 13 punten en 8 van in totaal 15 punten weten te scoren.

Dit blijkt een wedstrijd te zijn die vanaf het eerste kwart al gespeeld is. Nederweert weet zich niet voldoende te herpakken gedurende de rest van de wedstrijd en het is voornamelijk op de vrije worp lijn dat de Jumping Giants hun punten weet te scoren. In het tweede kwart begint ook center Bart Ponte op gang te komen voor 7 van zijn in totaal 11 punten. Dit evenaart al bijna de 9 punten die Nederweert dit hele kwart scoort voor een stand van 46 – 20 bij rust. Coach Kaan Tuncer benadrukt dat dit een goeie wedstrijd is om alle spelletjes die onze heren spelen nog eens grondig door te lopen en dat doen onze heren voor de rest van de wedstrijd.

In het derde kwart weet voornamelijk Tosha Gommers zijn stempel op de wedstrijd te drukken met 8 van zijn in totaal 12 punten, waaronder 2 driepunters en de heren van Achilles’71 behouden de leiding aan het einde van het derde kwart met een score van 62 – 32. Hier en daar worden er helaas nog een paar rebounds verloren aan de lange heren van de Jumping Giants die hier hun naam ten goede weten te komen, maar op geen moment heeft dit voldoende impact om de koers van de wedstrijd te veranderen aangezien onze heren nog steeds geforceerd balverlies en missers weten te veroorzaken links en rechts.

Het vierde kwart wordt tot slot marginaal verloren door onze heren met een verschil van 14 – 15(Voornamelijk opgemaakt uit vrije worpen aan de kant van de Jumping Giants), maar tegen deze tijd is de wedstrijd al 3 kwarten overtuigend gewonnen. Onze topscoorder van afgelopen seizoen Alex Scale weet dit kwart nog een driepunter te scoren in zijn seizoensdebuut en Hasan Mutlu Dikinci neemt de helft van de scores van dit kwart voor Achilles’71 op zich met 7 punten.

Met deze winst weten onze heren de eerste 3 wedstrijden van het seizoen ongeslagen af te sluiten. Na 4 weken zijn alleen Achilles’71 uit Nuenen, Tracks Parkstad uit Hoensbroek en Tantalus uit Eindhoven nog ongeslagen. Aankomend op de agenda is een competitiewedstrijd uit tegen BBF Migliore op 10 oktober en de eerste wedstrijd in de landelijke bekercompetitie tegen promotiedivisie-team UBALL op 17 oktober in Nuenen.(Achilles’71 werd tweede bij de kwalificatieronde voor de landelijke beker)

04-10-2020Achilles'71 Hs4 VS Migliore Hs238 - 82(L)

Achilles’71 Hs4 and BBF Migliore Hs2 had their first seasonal match of the 20/21 season against each other on the 4th of October.

From the start of the first quarter, the guests were successfully establishing their lead with confidence to play with superior ball movement and discipline. On the other side, ball-handling and passing looked sloppy for the home team and that caused them to be taken advantage of. That quarter had been completely owned by the guests with a score of 24 points against 5 points made by the home team.

At the onset of the second quarter, the home team made up their minds and tried to implement firm plays by getting rid of sloppy plays and made more attempts, successful or not, to shoot and drive. That effort paid off by being able to finish the quarter by 13 – 16 points led by guests.

In the third quarter, since most of the players of Achilles’71 had been juiced out, most of the defensive and offensive effort had been executed unsatisfactory. This phenomenon can be depicted best in a score of 3 against 17 points for guests.

Surprisingly enough, the home team announced that they were able to bring back their game and score 17 points against 25 points of the guest team in the forth quarter. As the team coach repeatedly suggested that players took their time to set the plays up and tried to commit in proper moments. Even though that was a late realization for the game but one step forward for our development.

04-10-2020Achilles'71 Hs2 VS Eastwood Tigers Hs46 - 55(L)
14u00De HongermanNuenen

04-10-2020Achilles'71 Ds1 VS BAL Ds141 - 44(L)

Op zondagmiddag staan de dames van Achilles 71 klaar voor hun eerste thuiswedstrijd. Basketball Academie Limburg was de bezoekende tegenstander. De wedstrijd ging voortvarend van start en de gedisciplineerde man-to-man verdediging van Achilles zorgde voor een 9 – 1 voorsprong. In de laatste minuten van het kwart kreeg de uitclub iets meer ruimte voor hun schoten en wisten ze het gat te dichten tot 6 punten verschil, 14 – 8. In het tweede kwart leek de scherpte er bij Achilles volledig uit. Er werden vrije schoten weggegeven en de aanval nam te vaak de keuze voor een matig schot. Pas laat in het kwart wist de thuisploeg nog punten op het bord te zetten maar inmiddels keken we tegen een 16 – 27 achterstand aan.

De tweede helft moesten we ons herpakken en die focus vinden waar we de wedstrijd mee begonnen waren. Gelukkig was iedereen bij Achilles bereid om hard te werken en werd er ook gekozen om in de aanval te zoeken naar de extra pass en de betere mogelijkheid. Verdedigend bleven we er strak tussen zitten waardoor ze bij BAL vaak een te diepe pass moesten geven, resulterend in een hoop turnovers. Forward Laura Ponte weet deze wedstrijd 12 defensieve rebounds naar beneden te halen en door deze snel om te zetten naar de aanval komt Achilles terug in de wedstrijd.

Het vierde kwart start met een stand van 26 – 34. In het laatste kwart blijft de strakke man-to-man verdediging de uitploeg parten spelen. Omdat ze na turnovers meer druk gaan zetten weet guard Melike Polat door de verdedigers heen te sprinten en aan de andere kant de punten te pakken. Met 11 van haar 18 punten in het laatste kwart geeft ze alles om de wedstrijd naar ons toe te trekken. De bijdragen zijn overal in het veld sterk en vooral verdedigend maken we het BAL als team erg lastig. Helaas mag het uiteindelijk net niet baten en gaat de uitclub naar huis met een winst van 3 puntjes.