Achilles’71 Agoge

Voor jongens en meisjes van jonger dan 8 jaar hebben we de Achilles ’71 Agoge. De Agoge betreft de jongste sportievelingen van de vereniging die vanaf het 2019-2020 seizoen een keer per week samen komen om actief en op een leuke manier met basketbal bezig te zijn onder leiding van onze enthousiaste trainsters Beau Klaassen en Pien Findhammer.

Agoge is de naam van de bekendste oud-Griekse jeugdopleiding, namelijk die van de Spartanen. En alhoewel we graag datzelfde ambitiegevoel losmaken in onze jeugd is de Agoge bij ons laagdrempelig en toegankelijk voor alle kinderen tot en met 8 jaar. Centraal staat de plezierbeleving van de kinderen in basketbalvorm. We vinden het als vereniging enorm belangrijk ook de basketbal-interesses van de jongste jeugd te kunnen vervullen en de Agoge staat deze wens ten dienst.

Vanaf September zal er elke dinsdag van 18:30 tot 19:30 getraind worden in sporthal De Hongerman tot en met week 44, 2019. Vanaf week 45 tot en met week 13, 2020 zal de training tijdelijk verplaatsen naar vrijdag, zelfde tijd. Vanaf week 14, 2020 wordt de training weer terug verplaatst naar de dinsdag.

Interesse om deel te nemen aan onze Agoge? Kom gerust een keertje langs voor één of meerdere proeftrainingen! Of stuur ons een berichtje via de site!


Ontmoet onze trainsters:

Pien Findhammer en Beau Klaassen

wij basketballen al een hele tijd bij het gezellige Achilles in Nuenen. Beiden zijn wij al op jonge leeftijd begonnen met basketbal. Voor ons betekent basketbal samen met plezier sporten en hard werken in teamverband! We vinden het leuk om kinderen enthousiast te maken en ze kennis te laten maken met onze sport! Ben je nieuwsgierig of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op! Groetjes Beau en Pien!