Coaches

A coach will impact more young people in a year, than the average person does in a lifetime.” – Billy Graham

Waarom ieder team een coach?

Omdat we het belangrijk vinden dat er op ieder niveau en iedere leeftijd begeleiding is. Een coach is verantwoordelijk voor de progressie van en cohesie binnen een team en dit willen wij als club aan elk spelend lid kunnen bieden.

Kaan Tuncer

Coach VSE1

Seizoen van 2014-2015 zijn we met ons vriendengroep komen basketballen bij Achilles’71. Dit resulteerde meteen tot een kampioenschap! Ons succes was een samenstelling van verschillende factoren. Goede basketballers, een geweldige coach en het aller belangrijkste: een basketbal club met een beleid waarbij je je thuis voelt. Ik heb veel basketbal clubs mee gemaakt, maar dit, zo een gevoel dat je thuis bent, maak ik hier voor het eerst echt mee.
Seizoen daarna ben ik gaan coachen, in dit seizoen 2015-2016 was ik de coach van Heren 4 en zijn we ook kampioen geworden! Een zeer leuk seizoen met een groep mannen die erg enthousiast en gedreven waren.
Dit jaar ga ik U22 coachen. Groep jongens die er enorm zin in hebben en hoge verwachtingen hebben. We hebben al een leuke bootcamp achter de rug waar we elkaar beter hebben leren kennen. Nu is de taak om ook op het veld een team te vormen. Ik heb er erg zin in en ben benieuwd hoe ver we gaan komen.

Bas van Esch

Coach MSE2