Wedstrijdverslag Week 2!

12-01-2020Achilles Mu20 @ Den Dungk Mu2042-58 (W)
16u45De MisseDen Dungen

De tweede helft van het seizoen begint voor onze jongens onder 20 met een uitwedstrijd tegen Den Dungk.

Den Dungk zat bij wedstrijdaanvang in een soortgelijke situatie; ongeslagen winterkampioen en nu gepromoveerd. Ons u20 team moet deze wedstrijd spelen zonder 3 van zijn kernspelers: energiebom Dejan Jankovic, topscoorder Mees Wels en playmaker Leon Rikkink.

De boodschap die onze spelers van coach Gijs van Breugel meekregen was dat we een competetieve wedstrijd zouden kunnen verwachten omdat Den Dungk ook niet gewend is zomaar te verliezen. Dit bericht wordt gehoord en ondanks het spelen met maar 7 man, gaan we de wedstrijd in met hoge energie. Qi-Mo Lin bijt de spits af met een open lay-up. We gaan vervolgens op een 10 – 2 run geleid door Joshua van Geene. Zodra Den Dungk eindelijk begint te scoren, wordt al snel duidelijk dat ze na elke score terugvallen in een full court press defense die aanhoud voor de rest van de wedstrijd. We lossen hem over het algemeen de hele wedstrijd passend op en het eerste kwart eindigt 12-15 in ons voordeel.

Met Jurgen Sijmons en Tim Chermin op de middencircel bij inname, weten we de press van Den Dungk relatief makkelijk te omzeilen voor de rest van de wedstrijd. Haris Donlagic en Joshua van Geene houden de score omhoog in het tweede en begin derde kwart waar Haris Donlagic 10 punten scoort en Joshua van Geene 11. Den Dungk houdt de wedstrijd echter spannend en neemt in het tweede kwart zelfs een tijd de leiding vanwege actieve offensive rebounding. De rust wordt ingegaan met een score van 27-28 voor onze heren.

Met de nadruk op het verzorgd uitspelen van de press defense en bewust te rebounden en uit te boksen gaan onze heren de 2de helft in waar onze leiding een klein beetje uitgebouwd kan worden richting het vierde kwart dat we in gaan met een score van 37-43.

In het vierde kwart werpt de consequente en besmettelijk harde verdediging van Qi-Mo Lin zijn vruchten af, en Den Dungk begint nu zelf bij inname meerdere ballen weg te gooien onze kant op omdat ze de druk niet aan kunnen. Dit zorgt er voor dat onze jongens de wedstrijd eindelijk open kunnen breken. Forward Timo van Rooijen besluit in het vierde kwart de scoring op te voeren met 11 van zijn in totaal 16 punten en big Bram van Bakel pakt nog even 3 aanvallende rebounds in de laatste aanval om de wedstrijd af te sluiten.