Wedstrijdverslagen 09/10 April

09-04-2022Achilles'71 XU10-1 VS Eastwood Tigers XU10-127 - 19(W)
9u45OosterheidehalOosterhout
Photo by Egidija Jasinskyte(@eggi.capture.nl)

Met het seizoenseinde langzaam naderend was het voor XU10-1 op deze vroege zaterdagochtend tijd voor de tweede match-up van de seizoenshelft tegen de Eastwood Tigers uit Oosterhout. Terwijl Batuhan en Nia thuis aan het uitzieken zijn zouden de resterende spelers met zijn negenen de wedstrijd moeten zien te winnen vandaag.

De afgelopen week hebben we op de trainingen geoefend op het voortzetten van onze team-aanval maar in een week tijd bleek hier nog niet genoeg aandacht aan te zijn besteed. Al snel bleek de drukte van een wedstrijd ten koste te gaan van de organisatie van de aanval, iets waar we als team de aankomende weken nog uitgebreid aan zullen werken op de trainingen. In de verdediging beginnen we echter direct fel. Stan en Senn weten goed tussen passes te zitten, dribbels te onderscheppen en er gaat geen enkel schot van de Tigers onverdedigd de lucht in, Rafael weet zelfs een paar schoten te blocken en Linc heeft ondanks een week zonder trainingen verdedigend zijn beste wedstrijd van het seizoen door elke verdediging direct zijn eigen man op te zoeken en er positioneel goed voor te blijven terwijl hij met actief vrijlopen aanvallend zorgt dat de bal ook de gehele wedstrijd goed rondgespeeld kan worden. Ondertussen wordt Abel nog minimaal verdedigd aan de aanvalskant en daar weet hij slim voordeel uit te halen in het begin van de wedstrijd.

In de tweede periode breekt er een onderlinge rebound-wedstrijd los in het team tussen Noor die uiteindelijk 9 rebounds pakt deze wedstrijd, Stan die er 11 pakt, Luuk die ondanks ook een weekje zonder training toch 4 rebounds weet te pakken en Rafael, die deze wedstrijd op een persoonlijke missie leek te zijn.. hij pakte er 18!(tot zo ver het record in een wedstrijd dit seizoen). In de tweede periode blijven we de verdedigende intensiteit vasthouden door met name Sven, die vanaf deze periode met zijn felle verdediging aansluit bij het rijtje van Nuenense bal-stelers waardoor we meerdere extra aanvallen krijgen deze wedstrijd.

Voor rust neemt een actieve Rosa het initiatief om de eerste lay-up van de wedstrijd te scoren gevolgd door Noor die niet te stoppen was in de 4e periode! We pakken een overtuigende leiding bij rust, maar de Eastwood Tigers geven de strijd niet zomaar op en de tweede helft van de wedstrijd weet de tegenstander iets meer door te dringen in onze verdediging. Echter is de leiding die we opbouwen in de eerste helft voldoende om de leiding in de wedstrijd te behouden en met alle rebounds die we weten te pakken spelen we de wedstrijd slim uit.


09-04-2022Achilles'71 XU10-2 VS Attacus XU10-121 - 28(L)
15u00ZwijsenVeghel

10-04-2022Achilles'71 XU14-1 VS JRC XU14-333 - 49(L)
10u00De HongermanNuenen

10-04-2022Achilles'71 MU16-1 VS BC Lieshout MU16-146 - 72(L)
10u00De HongermanNuenen

10-04-2022Achilles'71 HS3 VS Tenderfeet HS247 - 54(L)
11u00De ZaertHeeswijk-Dinther
Photo by Egidija Jasinskyte(@eggi.capture.nl)


10-04-2022Achilles'71 XU12-1 VS Fanatics'71 XU12-148 - 50(L)
12u00Jo GerrishalRoermond


10-04-2022Achilles'71 DS1 VS BC Heeze DS171 - 22(W)
12u00De HongermanNuenen
After the excellent win at Neederweert last weekend the team was pumped to play at home, filling the bench with a complete team!

Quarter 1:
We knew we were going to fight for this win, but couldn’t start off with the same energy as previous weekend. Our play was a bit sloppy and the defense of Heeze sagged back a little, clogging the paint. Luckily Heeze didn’t have their top scorer for this game, and a full team sub brought some life our offense, with multiple baskets from Irene (#34) and outside shots from Karin (#11)
Score: 15-6

Quarter 2:
It was clear the offense of Heeze wasn’t going to put us in any trouble this game so we focused on running a better offense and keeping their attempts to a minimum. Hannah (#9) and Irene kept steadily scoring under the basket, while Cansu (#15) and Patrice (#10) found some quick lay-ups to build up our lead.
Score: 29-10

Quarter 3:
In the second half we had two goals. Keep the opponent under 20 points, and up the energy of our own offense. This was immediately apparent on defense, as we started to force Heeze into multiple turnovers. Patrice finished the game with 6 of a total 24 steals for Achilles. Everybody was being selfless and sharing the ball on offense, leading to quick run-outs and easy baskets.
Score: 50-14

Quarter 4:
Having our offense firing on all cylinders through a strong defense, we could still meet our goal of keeping Heeze under 20 points. But they were not going away without a fight and got some shots to fall and drew a lot of fouls throughout this final quarter, making sure they got to 22 points. Our offense kept clicking, making sure to put the game out of reach, as Melike (#27) got going and dropped some more three pointers this game. Overall a complete team effort and a great win, in which we scored 71 points as an homage to the club!
Score: 71-22


10-04-2022Achilles'71 HS2 VS Jumping Giants HS174 - 53(W)
12u00De HongermanNuenen
Photo by Egidija Jasinskyte(@eggi.capture.nl)


10-04-2022Achilles'71 HS4 VS Falcons HS320 - 0(W)
14u00De HongermanNuenen

10-04-2022Achilles'71 HS1 VS Maastricht Knights HS185 - 72(W)
15u00Universitair Sportcentrum RandwijckMaastricht
Photo by Aryan Dirksen(@aryandirksen)

Ons Shield Of Achilles had voor afgelopen zondag nog niet eerder gespeeld tegen de jonge studenten van de Maastricht Knights, de eerste wedstrijd tegen dit team stond op de planning voor de lockdown in december, dus we zullen de Knights thuis nog eens tegenkomen voor het einde van het seizoen. Gretig om weer een winstreak te initiëren snatchen onze heren coach Ozan na zijn winst bij heren 2 in Nuenen direct weg om hem mee te nemen naar Maastricht. Big men duo Jaap Mutsaers en Lars Rutten en captain Alex Scale zijn deze wedstrijd afwezig dus we spelen met 9 man.

1e Kwart
In de eerste paar minuten van de wedstrijd zijn onze heren wat verrast door de springveren van een aantal van de spelers uit Maastricht en blijkt ook al snel welke spelers bij de tegenstander driepuntsdreiging hebben. Maar met een tunnelvisie op de winst zouden onze heren de focus deze zondag niet verliezen vanwege het spel van de tegenstander. De aanval wordt slim uitgespeeld en nadat de bal het hele team op het veld rondgaat eindigen we het eerste kwart met lay-up na lay-up. Na 10 minuten speeltijd heeft het hele team op Maikel Boons na(Die uiteindelijk wel 10 punten voor de wedstrijd scoort) al punten op het bord gezet. Tosha Gommers heeft de meeste punten voor Achilles’71 dit kwart met 5 van zijn in totaal 15 punten. De dreiging komt van alle kanten en het momentum van de wedstrijd maakt een shift onze kant op. 25 – 22 na het eerste kwart.

2e Kwart
In het tweede kwart probeert Maikel het reboundend voordeel van Maastricht weer een beetje recht te trekken met een aantal verdedigende rebounds, Leroy van Eijk loopt warm en scoort dit kwart 8 punten en ook center Bart Ponte krijgt een hoop goeie looks rondom de basket maar ze willen nog niet allemaal vallen. Vanuit effectieve pick&rolls van de tegenstander weet Maastricht nog wel bij te blijven, maar het Shield of Achilles behoudt de gehele periode de leiding over de wedstrijd. 45 – 41 bij rust.

3e Kwart
Voor de standaard van onze heren zijn 41 punten tegen in een helft teveel(We zijn immers niet voor niks het SHIELD Of Achilles), en we beginnen met duidelijke afspraken de eendimensionale aanvallen van de Knights steeds beter op te lossen. Op gecontroleerde drives vanuit onze heren komen de Knights al snel in foutenlast en hierdoor weet Hasan Mutlu Dikinci dit kwart 7 van zijn team-high 17 punten voor de wedstrijd te scoren. Er is een kort wedstrijdbeslissend moment waarop het bij onze heren even niet lekker loopt, maar na de afgelopen verliespartijen tegen de Beekse Buffels en EBBC vanwege zulke kleine momenten schudden we onszelf snel wakker en spelen het kwart uit met behoud van de leiding en het momentum. 61 – 57.

4e Kwart
In het laatste kwart staan de Knights voor dezelfde mentale test nadat onze heren op een eigen scoring run gaan onder leiding van 8 punten vanuit Maikel. Met een plots erg stil thuispubliek weet Maastricht echter niet de snelle omkeer te maken als dat onze heren deden in het derde kwart en halverwege het vierde kwart is het onderling verschil inmiddels opgelopen in de dubbele cijfers. In de laatste minuut is het verschil al onoverkombaar groot en gooien onze heren uit zelfgenoegzaamheid nog een paar ballen weg, anders was het onderling resultaat nog groter geweest maar los daarvan weer een mooie team-win! 85 – 72.

Scoring: Hasan – 17, Tosha – 15, Leroy – 14, Maikel – 10, Bart – 9, Stacho Garay – 8, Andre Smeets – 6, Job Stikkelbroeck – 4, Derriel James – 2. Niet spelend: Jaap, Lars, Alex