Wedstrijdverslagen 09&10 Oktober

09-10-2021Achilles'71 MU22-1 VS BAL MU22-270 - 75(L)
10u30BoshovenWeert

09-10-2021Achilles'71 XU10-1 VS Yellow Sox XU10-158 - 2(W)
11u45Sporthal 'T ZandBakel

Met een grote coachgroep van Sarah, Yvonne en Stacho reisden onze u10-1 spelers afgelopen weekend naar Bakel voor de eerste uitwedstrijd van dit seizoen. Deze wedstrijd moesten onze spelers helaas spelen zonder Batuhan, maar Nia sloot wel aan voor haar spelersdebuut! Verder was het team compleet.

In zowel aanval als verdediging kregen onze spelers deze wedstrijd opdrachten mee. In de aanval: Probeer de team-aanval te lopen met minimaal 3 passes voordat we scoren. In de verdediging: Positioneel verdedigen zonder de bal te stelen tijdens de dribbel van de tegenstander. Vooral dat laatste was even wennen voor onze felle spelers die graag direct naar de bal grijpen zodra die naar de grond gaat, maar de focus lag op goeie gewoontes aanleren deze wedstrijd en daarbij is positioneel goed verdedigen meestal belangrijker dan direct reiken naar de bal.

Omdat we met 10 spelers waren werd de groep verdeeld in 2 en speelde beide groepen 4 van de 8 periodes per groep. De groep die de wedstrijd mocht beginnen was Abel, Noor, Senn, Rafael en Stan. Gedurende de 4 periodes van deze groep kon je de team-aanval langzaam steeds beter uitgevoerd zien worden en over de loop van de wedstrijd kwamen er zelfs een aantal makkelijke scores uit, precies waar het uiteindelijk voor bedoeld is. Het team werkte ook goed samen om het zo succesvol mogelijk uit te voeren.

In de tweede groep van Rosa, Sven, Nia, Luuk en Linc lag de focus ook even op de team aanval, maar in de latere periodes lag de uitdaging voor deze groep op andere plekken, zo moest iedereen aangespeeld worden voordat er gescoord mocht worden of werd er een focus gelegd op het in stelling brengen van de spelers die nog geen lay-up in de wedstrijd hadden gescoord.

Het maken van lay-ups in wedstrijden kon na deze wedstrijd volledig afgecheckt worden, want na succesvolle lay-ups van Nia, Rafael, Rosa en Noor heeft inmiddels het hele team een lay-up in een wedstrijd gescoord! Het team heeft nu 2 weken geen wedstrijd, maar reken er maar niet op dat de jongens en meiden van u10-1 stil zullen zitten want er is nog genoeg te trainen voordat er over 2 weken de eerste wedstrijd tegen Oirschot(het andere ongeslagen team uit de poule)gespeeld wordt!


09-10-2021Achilles'71 HS1 VS OBC HS172 - 70(W)
14u30De RuivertOss

In alweer de vierde wedstrijd van het competitie-seizoen voor heren 1 werd er zaterdagmiddag afgereisd naar Oss voor de eerste match-up tegen OBC. Met zowel Bart en Maikel nog uit vanwege blessures speelde Achilles’71 deze wedstrijd met 10 man sterk.

1e Kwart
Het waren een stille ~4 speelminuten waarmee de wedstrijd gestart werd, waarbij aan de kant van onze heren goeie opties gevonden werden maar de ballen nog niet wilden vallen. Gelukkig wisten de heren van OBC ondertussen nog geen consistentie te vinden in hun aanval. Uiteindelijk verloste Tosha Gommers Achilles’71 uit de scorings-droogte met een succesvolle dribbel door het midden van de OBC verdediging, voor de rest van het kwart werd de scoring onder meer aangevuld door snelle scores in transitie van Alex Scale, Leroy van Eijk en Derriel James om het eerste kwart te eindigen met een voorsprong van 14 – 12.

2e Kwart
In het tweede kwart kwam de aanval aan de kant van onze heren van alle kanten met vrije worpen, simpele lay-ups, driepunters, noem het maar op, maar Leroy van Eijk wist elk kwart de scoring te leiden voor Achilles’71 en daarin was het tweede kwart niet anders. Aan de andere kant wist captain Jesper Coeleveld van het OBC team hard bevochte scores van onze heren meermaals direct op te volgen met snelle lay-ups op de basket van Achilles’71 voordat de verdediging klaar stond en hij scoorde hiermee 8 punten dit kwart. Na een hoop scoring aan beide kanten werd de rust ingegaan met een stand van 33 – 36 in het voordeel van OBC.

3e Kwart
Het eerste deel van het derde kwart werd na wat zoeken aanvallend gecontroleerd door guard Andre Smeets die met zijn scoring en dreiging de kansen voor het hele team wist te vergroten. Het tweede deel van het kwart bleek wederom gedomineerd door Leroy, die het kwart weet af te sluiten met 6 opeenvolgende punten. Aan de kant van OBC komt in de laatste 2 kwarten center Roy Schuurmans wat meer in de wedstrijd en hij weet in de tweede helft 14 punten te scoren voor het thuisteam.  Het antwoord van coach Kaan is een fysieke match-up met Lars Rutte met de hoop dat daarmee fouten of scores uitgelokt zullen worden. Voordat dat succesvol zou blijken was de stand 51 – 54 in het voordeel van OBC bij start van het laatste kwart.

4e Kwart
In het vierde kwart lukt het Lars om de center van OBC uit de wedstrijd te halen met foutenlast na het succesvol uitlokken van een aanvallende fout. Ondertussen regent het aanvallend met 3 driepunters van Leroy, maar door wat schoonheidsfoutjes van Achilles blijft de wedstrijd spannend. In de laatste minuten van de wedstrijd krijgen onze heren in totaal 8 vrije worpen om de wedstrijd volledig uit reikafstand van OBC te nemen, maar omdat er maar 3 van de 8 vallen krijgt OBC nog een kleine kans om de wedstrijd te stelen. Andre weet in de laatste secondes van de wedstrijd een mogelijk fataal balverlies van Achilles’71 te redden met een onderschepte pass en na een hopeloze laatste scoringspoging vanaf de middenlijn voor OBC moet het team uit Oss er dan toch aan geloven dat ook zij deel uitmaken van de huidige win-streak van onze heren. 4 Winsten op rij met een eindstand van 72 – 70!

Scoring: Leroy van Eijk – 25, Andre Smeets – 9, Alex Scale – 8, Derriel James – 8, Lars Rutten – 6, Hasan Mutlu Dikinci – 5, Tosha Gommers – 5, Stacho Garay – 4, Job Stikkelbroeck – 2, Jaap Mutsaers – 0. Afwezig: Maikel Boons, Bart Ponte


09-10-2021Achilles'71 MU16-1 VS Attacus MU16-113 - 85(L)
17u00ZwijsenVeghel

10-10-2021Achilles'71 XU12-2 VS BAL XU12-213 - 74(L)
10u00De HongermanNuenen

10-10-2021Achilles'71 XU10-2 VS Falcons XU10-128 - 13(W)
10u00De HongermanNuenen

Op deze zonnige ochtend mocht ons team voor de eerste keer aantreden tegen het team van Valkenswaard, de Falcons. Ondanks een uitstekende start van de competitie met 2 overwinningen op rij hadden we vorige week een flinke nederlaag geleden in onze 2e wedstrijd in Maastricht. Gelukkig zat het vandaag goed met de motivatie, mede door de mooie tussentijdse tenues, waarvoor dank.

Tijdens de warming up werd al duidelijk dat we vandaag weer vol voor de winst gingen. De ene na de andere bal werd keurig in het netje geworpen. Toen de wedstrijd begonnen moesten we wel even wennen aan de tegenstander. de Falcons had een grote groep grote jongens en meisjes en het was even zoeken wie wie moest verdedigen. Uiteindelijk wisten we toch vrij snel de score te openen. Dit konden we uitbouwen en al snel stonden we op een comfortabele voorsprong. Maar vergis je niet, we moesten hier wel hard voor werken. Iedereen deed super z’n best om op tijd mee te verdedigen en snel om te schakelen naar de aanval. Toch pakte ook Valkenswaard af en toe een puntje. Wat opviel was hoe goed iedereen wist wie z’n tegenstander was. Dit hielp enorm in het verdedigen en zorgde dat we sneller omschakelde naar de aanval. Gevolg: een oplopende score voor de Royals. Verschillende doelpuntenmakers, soms door een mooie solo actie langs de lijn, soms door snel naar elkaar over te spelen.
Richting het einde van de wedstrijd vloeiden de krachten echter wat weg. Daardoor konden de Falcons nog een beetje terugkomen in de wedstrijd. Toch zag je aan ons team dat we de overwinning niet meer weg zouden geven. Na nog een paar mooie punten wisten we de eind uitslag van 25-13 op het scorebord te zetten. Complimenten aan alle spelers en de coach voor hun inzet. 3 van de 4 wedstrijden winnen is een mooie prestatie! Op naar onze volgende wedstrijd op 7 november thuis tegen Kimbria XU-10 1. Flink trainen tot die tijd want we zijn gewaarschuwd!

10-10-2021Achilles'71 XU12-1 VS Jumpers'76 XU12-134 - 24(W)
10u00De HongermanNuenen

Onze U12-1 kanjers speelden afgelopen zondag met Sarah, Hannah, Tom, Lucas, Kees, Roan, Ruben en Laszlo een super spannende thuiswedstrijd tegen Jumpers ’76 uit Venray.

De spelers van Jumpers begonnen meteen erg sterk en stonden na het 1e kwart gespeeld te hebben met 2-8 voor. Gelukkig wist Sarah toch nog een punt te maken voor Achilles. Het duurde een paar kwarten voordat we langzaam maar gestaag terugkwamen in de wedstrijd. Onze verdediging werd steeds beter en de tegenstanders scoorden steeds minder en raakten vermoeider. Ondanks de torenhoge tegenspelers werd er steeds beter verdedigd door spelers als Laszlo, Roan, Ruben, Sarah en Tom die ook nog twee hele mooie scores maakte. Na het 6e kwart stond het ineens 18-22 en werd het super spannend. De posities rond de baskets werden steeds beter ingenomen zodat gemiste schotpogingen konden worden herkanst door onder andere Ruben, Sarah, Laszlo en Hannah. Het samenspel speelt dan ook een grote rol bij Achilles. We zien mooie passes tussen Sarah en Lucas die er daarna als een haas vandoor gaat via de zijkant. Uiteindelijk werden de motorische vaardigheden en conditie van onze spelers het team uit Venray toch teveel want na het 7e kwart kwamen we op voorsprong met 24-22 door een super score van Ruben en dat gaf onze spelers vleugels. Ook aan de zijlijn sprong onze topscoorder Kees een gat in de lucht. Jumpers ’76 scoorden dan nog één keer maar dat was niet voldoende voor de winst. Achilles ’71 wint uiteindelijk met een mooie voorsprong van 34-24!

De ouders moesten er even van bijkomen, wat een wedstrijd was het! We hebben allemaal genoten van dit topteam wat zo sterk is teruggekomen.

Ook coach Alex kijkt terug op een leuke en fysieke wedstrijd waar ze zich sterk hielden en zich niet gek lieten maken. Hij vindt dat zijn spelers het weer goed gedaan hebben en zich qua verdediging herpakt hebben. De 6e en 7e periode hebben de Jumpers niet meer gescoord en de laatste periode maar 1x, aldus Alex. Heel goed! Het laat maar weer zien dat verdediging wedstrijden wint 😉


10-10-2021Achilles'71 HS4 VS BAL HS380 - 92(L)
12u00De HongermanNuenen

Quarter 1
On the day of the Eindhoven marathon we started with a long but energetic warmup due to a delayed tip-off. Luckily that made both teams fired up and ready to go! Since BAL only had 7 players present (and are known for their accurate long shots) we played a full court man-to-man press from the start. It quickly seemed to work. The opponent couldn’t set a proper offense and we were able to make easy buckets. However this also gave their star forward a chance to show he far outclassed us and anyone we met in this competition in isolation.
Score: 19 – 31

Quarter 2
Luckily coach Immanuel had a plan; push until they get tired, then quickly lower the defensive pressure and move into a tight formation. This seemed to work perfectly! Martynas (#14) was able to open up and hit his 3 point shots; giving us a 12-02 run. Yet even though Alex (#32) tried to take their star forward through a strong helpside, there was still no stopping him. And when we stopped him, other players were one pass away from making an easy bucket. We needed to come up with a plan soon!
Score: 37 – 47

Quarter 3
So after some reconsideration during a short break, we decided to reject all passes to the star player and completely take him out of the game. Again a successful decision. For the first time we were able to slow down BAL’s repetitive scoring, while keeping our offence steady through the hard work of Tserendorj (#3) and Dominykas (#13). Unfortunately BAL had another trump card! Like the Fanatics, BAL also has a huge center, who now had more space to move in and break the defense.
Score: 54 – 73

Quarter 4
Lucky for us, fatigue finally started to kick in with the 7 players of BAL, while we had 11 players who were still ready to go! So we started pressing again. Again giving us a chance to score while BAL was forced into fouls. This broke their morale while we kept dropping points with a shot preferred play. We quickly got back at this strong team from Weert. However, not quick enough, especially since BAL started to try and play long offenses. This kept us from taking the win, yet showed us we were able to keep up with one of the strongest teams in the competition. So we can’t wait to train and get our revenge!
Score: 80 – 92


10-10-2021Achilles'71 XU14-1 VS Black Shots XU14-229 - 50(L)
12u00De HongermanNuenen

Een vol XU14-1 team speelde afgelopen zondag tegen de Black Shots uit Helmond zonder Timo. Tess speelt gelukkig wel mee, maar wel nog steeds met een knieblessure. Beide teams beginnen de wedstrijd aan elkaar gewaagd na een paar scores van Thomas en Jasper, maar lakse passing van Achilles’71 leidt richting het einde van het kwart toch tot open kansen voor de Black Shots, die hun missers goed weten op te vangen en de 2e, 3e en soms zelfs 4e kansen gaan er wel voor ze in.

In het tweede kwart werd de verdediging al wat meer aangescherpt en ook Eva en Denise wisten goed voor hun mannetjes te blijven, maar ballen worden meermaals recht in de handen van de verdediger gedribbelt in plaats van naar voren te passen en we gaan de rust in met een tussenstand van 13 – 30.

Tijdens de rust was de boodschap gelimiteerd tot 3 belangrijke punten waar we als team op zouden moeten letten: 1. Met zijn allen de bal afvangen na een misser, 2. Persoonlijke verantwoordelijkheid voor het verdedigen van je match-up aannemen en 3. Verzorgde passes geven aan teamgenoten. Met deze focus kwam Achilles’71 de rust uit met het beste basketbal van de wedstrijd en 10 punten tegenover 4 punten van de Black Shots. Tristan had hier nog wel wat moeite met het geven van verzorgde passes, maar richting het einde van de wedstrijd wist hij zich sterk te herpakken. Luuk is in deze run de man van de rebounds en hij weet goed verdedigde missers van Helmond snel om te zetten in een aantal simpele scores voor ons team.

In het vierde kwart is er een duidelijk positief verschil te zien in de verdedigende intensiteit en positionering van spelers zoals Jonathan, Tim en Wouter en dat werd ook terug gezien in de scoring, want de Black Shots wisten in het laatste kwart maar 6 punten te scoren. Een scenario waarin de Black Shots na 30 seconde passing nog steeds geen goed schot gevonden heeft komt meermaals voor en aanvallend worden onverzorgde passes voor onze jongens en meiden steeds meer een uitzondering. Helaas bleek de wedstrijd al gespeeld tegen dit punt maar vooral de tweede helft van de wedstrijd beloofde veel goeds voor de rematch in Helmond als XU14-1 door weet te pakken op de leerpunten van deze wedstrijd!


10-10-2021Achilles'71 HS3 VS Jumping Giants Hs241 - 49(L)
12u30Sporthal NederweertNederweert

Achilles’71 HS3 (1-1) lost in last minutes of 40min drama at Nederweert vs Jumping Giants HS2 (2-0).
Two best defending teams so far in 3e Klasse-B had a confrontation where The Immortals came back to Nuenen with a loss 49 : 41 (13 : 11, 16 : 7, 12 : 16, 8 : 7).
At the moment Jumping Giants HS2 are the best defending team in 3e Klasse-B averaging 49 points to their own basket and Achilles’71 HS3 are the second best team averaging 50 points to their own basket.
Achilles’71 HS3 made 5 free throws out of 8 attempts (62%). Nederweert Jumping Giants realized 5 free throw shots out of 11 attempts (45%).
Achilles’71 HS3 grabbed 32 rebounds.
The captain Nick van de Ven was the pulling force with 10 points for the team from North Brabant. In first half he had to sit down due to scratched palm to stop bleeding.
Opponent best scorer was Dirk Verkennis who managed to score 14 points for his team.
The officials let teams play hard and get in some discussion during the game.

GAME PROCESS:
1st QUARTER.
Very slow start finding right spot for a shot where The Immortals managed to score first points only in 3rd minute of a game. By that time Jumping Giants already took a lead 8 : 2. Fortunately mens kept attacking the paint and Christos Kougianos with Chris Bogers and Vishwanath Nagnath Pai managed to make four attacks successfully in a row and took a lead at 9 : 10. That was the only lead mens had.
In last minute one free throw made by Laurens Aelberts helped mans to end first quarter just by two points behind 13 : 11.

2nd QUARTER.
Vishwanath Nagnath Pai opens up a second quarter with left corner jump shot. But unfortunately due to opponents strong position defence that were only points for a team in 7 minutes where Jumping Giants kept scoring 13 : 0. After that and a timeout, Achilles’71 energy recovers and did not let opponents to score in a rest of a quarter. Few good rebounding positions and our mens Christos Kougianos and Chris Bogers made 5 points and sent teams to half time 29 : 18.

3rd QUARTER.
In first two minutes Nick van de Ven and Clinton Carter made us come back to a game with 11 : 0 run. After 3 minutes of second half to Clinton Carter made floater but Jumping Giants answered back with a 3-point shot and few fastbreaks on 10 to 1 run putting themselves back in front 41 : 34.

4rd QUARTER.
There were no one to stop Xavier Robinson where he controlled the paint in both ends of the court and scored 4 points in a row. And after Clinton Carter 3-pointer the deficit was only 2. Unfortunately, few shots missed and sloppy turnovers lead Jumping Giants controlled last 5 minutes of a game charging 3 team fouls and scoring 8 to 0.

Scoring:
Nick van de Ven – 10 points, Clinton Carter – 9 points, Chris Bogers – 7 points, Xavier Robinson, Christos Kougianos and Vishwanath Nagnath Pai 4 points each, Bas van Esch – 2 points, Laurens Aelberts – 1 point, Martin Zobl and Ibrahim Sharbat – 0 points. Yorick van der Horst and Pim Van Hoof didn’t play.

Jumping Giants:
Dirk Verkennis – 14 points, Wouter Klomp – 8 points, Kris Vermeulen – 7 points, Bo Hanssen and Rob Winters 6 points each, Rik Linders – 5 points, Roen van Gastel – 2 points, Keanu v Heugten – 1 point.


10-10-2021Achilles'71 HS2 VS Vlijmscherp Hs156 - 70(L)
16u00Die HeygraveVlijmen