Wedstrijdverslagen 22/23 Oktober

22-10-2022Achilles'71 XU10-2 VS BAL XU10-112 - 46(L)
12u30BoshovenWeert

Voor de derde wedstrijd van het seizoen reisde XU10-2 9 man sterk af naar Weert voor een wedstrijd tegen Basketbal Academie Limburg XU10-1. Deze wedstrijd is ook direct de eerste wedstrijd ooit voor zowel Tim als Nikan, maar gedurende de wedstrijd was dat nauwelijks aan de jongens af te lezen, Nikan wist zelfs al een score op het bord te zetten voor Achilles’71 en Tim was een van de fellere verdedigers op het veld!

Dit team is ook vrij nieuw met basketbal, maar is wel erg lang en heeft er een jongen bijzitten die vorig seizoen ook al de topscoorder van het team was en al erg veel controle heeft over de bal en zijn lay-ups. Finn en Nikan waren verantwoordelijk voor het oppakken van deze speler in de verdediging de hele wedstrijd en die taak namen ze direct erg serieus. De topscoorder van de tegenstander eindigde de wedstrijd met 18 punten, terwijl deze jongen de afgelopen wedstrijden rond de 30 punten scoorde. Nog steeds erg knap, maar complimenten naar onze verdedigers is toch op zijn plaats.

Vooral in de tweede helft van de wedstrijd wanneer we een beetje op gang kwamen verdedigend resulteerde het ook steeds vaker in succesvolle aanvallen. Naast Feije die een paar mooie doorgebroken lay-ups wist te raken(zowel rechts- als linkshandig!), scoort ook Tanmay zijn eerste lay-up en ook Tuyn weet wederom te scoren deze wedstrijd!

Het merendeel van de kinderen kreeg voorafgaand aan de wedstrijd een individuele uitdaging voor de wedstrijd mee en de uitdaging van Joep was om te kijken of het lukte om minstens 5 ballen af te vangen. Het is niet exact bijgehouden maar Joep heeft zeker geluisterd, want het zou best kunnen dat hij de verwachting verdubbeld heeft deze wedstrijd. Elke gemiste bal die niet in de handen van een van de lange spelers van Weert eindigde, eindigde in de handen van Joep!

Richting het einde van de wedstrijd weten we zelfs 1 periode gelijk te spelen EN zelfs 1 periode te winnen! Het grote verschil tussen deze periodes en de rest van de wedstrijd zijn Joris en Sjors die direct klaar staan om hard te verdedigen deze periodes. Sjors is opeens niet meer voorbij te dribbelen en Joris onderschept 3 passes achter elkaar omdat zijn ‘mannetje’ ineens niet meer open staat. Weer een mooie verbetering voor onze jongens die zich ook realizeren dat het steeds beter en beter lijkt te gaan des te vaker we spelen!


22-10-2022Achilles'71 XU14-2 VS Valkenswaard Falcons XU14-112 - 94(L)
16u00De WedertValkenswaard

23-10-2022Achilles'71 HS2 VS Uitsmijters HS143 - 93(L)
13u00De HongermanNuenen