Wedstrijdverslagen Week 3!

26-09-2020Achilles U10-1 VS Yellow Sox U10-18 - 58(L)
10u30Sporthal 't ZandBakel


De tweede wedstrijd van onze U10 toppers vond dit weekend plaats in Bakel. Helaas spelen we zonder de dames Sarah en Noor, maar Alexander maakte na weken trainen deze wedstrijd zijn wedstrijddebuut! Het team uit Bakel speelt met vrijstelling van rechten omdat er wat oudere kinderen bij zitten, en ze wisten vorige wedstrijd nog 80 punten te scoren, dus zeker geen makkelijke opgave voor onze jonge maar enthousiaste U10 jongens en meisjes.

Bij aanvang van de wedstrijd krijgt iedere speler een persoonlijke uitdaging voor de wedstrijd mee vanuit de coaches. Teamveteranen Jayson en Züleyha werd gevraagd deze wedstrijd hun kennis en ervaring te gebruiken en actief te kijken voor scoring en het afvangen van de bal. In de eerste paar minuten werd daar al goed naar geluisterd. Beide spelers weten steeds meer rebounds te pakken en Jayson scoort zijn eerste scores in een wedstrijd deze wedstrijd terwijl hij actieve en effectieve dribbels naar de basket maakt. Ook Züleyha weet deze wedstrijd de basket te vinden voor een heel mooi schot. Helaas bleek dit in de verkeerde basket te zijn maar de intentie en actie was geweldig en dit zal niet de laatste score zijn die Züleyha gaat maken dit seizoen! Ook Lucas stond een mooie wedstrijd te wachten met meerdere scores, niet volledig onverwacht aangezien Lucas ook snel stappen aan het maken is tijdens de trainingen maar dat maakt het niet minder indrukwekkend!

Alexander en Linc werd deze wedstrijd gevraagd vooral te focussen op hun snelle verdediging en dit resulteerde ook al gelijk in een paar onderscheppingen. Het concept van tussen man en basket blijven wordt beide jongens ook steeds duidelijker. Linc mocht deze wedstrijd ook als eerste van het team een keer 2 vrije worpen schieten en wist meerdere malen een doorgebroken speler af te stoppen door er voor te gaan staan met zijn handen omhoog.

Helena is op zowel de wedstrijden als trainingen altijd een echte teamspeler en heeft al een aantal keer wat goeie passing en dribbling laten zien. Haar uitdaging voor de dag was laten zien wanneer ze de bal wilde en ook dit gaat al steeds beter des te vaker ze op het veld staat. De coaches zien een voorheen wat verlegen Helena ook steeds meer uit haar schulp kruipen en zijn hartstikke trots op haar doorzettingsvermogen.

Nigel werd uitgedaagd deze wedstrijd te spelen als een echte teamspeler, en beide coaches waren enorm onder de indruk van alle goeie passes die Nigel wist te vinden tijdens de wedstrijd. Deze passing leidde meerdere malen tot open schoten voor het team van Achilles’71 en de coaches hopen dat Nigel dit volgende wedstrijden weet te blijven doen, want dat zou ongetwijfeld over tijd alleen maar meer scoring opleveren voor het team.

Over het algemeen lag de focus op de bal afvangen en verdedigen, en op beide vlakken werd grote stappen gezet door het team gedurende de hele wedstrijd. Als het team zo door blijft ontwikkelen gedurende de rest van het seizoen dan wordt dat een gevaarlijk vooruitzicht voor de toekomstige tegenstanders!


26-09-2020Achilles U12-1 VS Yellow Sox U12-223 - 80(L)
12u00Sporthal 't ZandBakel


26-09-2020Achilles Hs4 VS ABC Basketball Hs145 - 105(L)
17u45D'AlburchtSleeuwijk


Achilles’71 and ABC Basketball came across each other for the first time in the 20/21 season on the 26th of September.
ABC got the advantage with their offensive perfomance, foul shots and several 3pt shots. And the 1st quarter ended with a score of  4 – 22.

In the second quarter, Achilles’71 tried to use more 2pt shots. However, the number of fouls remained the same and the 2nd quarter ended with a score of 18 – 45.

Performances shown by both teams were the same as the previous quarter. Therefore the difference kept its value and the 3rd quarter ended with a score of  31 – 73.

Due to lack of conditioning Achilles’71 couldn’t withstand the fast breaks of its opponent and the game ended with a score of 45 – 105


26-09-2020Achilles Hs2 VS Scheldesport Hs168 - 85(L)
18u15Vliegende VaartTerneuzen

27-09-2020Achilles U14-1 VS BV Rooi U14-122 - 50(L)
11u00De KienehofSint-Oedenrode

Zondag, 27 september reisde het 8-koppig u14 -1 team naar Sint-Oedenrode om hun 3e competitiewedstrijd te spelen. De tegenstander Rooi staat op dat moment bovenaan in de stand dus het zou geen gemakkelijke wedstrijd worden. Hoewel de twee teams qua aanval niet veel voor elkaar onderdoen, maakt Rooi vooral het verschil in de verdediging. Ze zijn snel terug op hun helft en meerdere keren wordt een pass van Achilles 71 onderschept. Waar Rooi ook in uitblinkt zijn de rebounds: mening lay-up sneuvelt op de backboard maar uit de 3 á 4 rebounds die daarop volgen wordt meestal wel gescoord. Lucas en Mick weten nog wel te scoren, maar bij een stand van 16 – 4 na 1 kwart lijkt Achilles 71 een beetje uit het veld geslagen.

Het tweede kwart lijkt meer van hetzelfde te brengen, maar Achilles 71 coaches Job en Sandry hebben het team goed aangesproken en hoewel Rooi verder uit weet te lopen is er duidelijk verbetering te zien bij Achilles 71. Spelers als Jasper en Bob mogen dan wel niet de langste zijn, ze maken veel goed met hun snelheid en wendbaarheid (en enthousiasme!)  en brengen de verdediging van Rooi steeds vaker in de verlegenheid. Thomas en Jochem spelen een sterke wedstrijd en slagen er ook in om een paar keer te scoren. Tess en Denise weten zich goed vrij te lopen waardoor Rooi het steeds moeilijker krijgt om te verdedigen. Maar ook belangrijk: het team gaat beter samenspelen, passes worden strakker, de verdediging is merkbaar beter en er komt meer agressie in de rebounds. Rooi krijgt zichtbaar minder kansen bij rebounds en ook aan de andere kant van het veld komen er meer kansen voor Achilles 71. Het team uit Nuenen heeft duidelijk steeds meer plezier in het spel en dat is goed te zien. Tegen het eind van de kwart lijkt Mick zelfs een heuse 3-punter te scoren! De 13 staat al op het scorebord maar de scheidsrechter besluit dat de speler van Achilles 71 toch de lijn heeft aangeraakt en zo eindigt het 2e kwart op 30 – 12 voor de thuisploeg.

In het derde en vierde kwart loopt Rooi verder uit met een score van 42 – 20 (3e) en een eindstand van 50 – 22, maar dat is een geflatteerd beeld. De dames en heren uit Nuenen spelen met veel overgave en laten geen moment het hoofd hangen. De verdediging loopt steeds beter, Rooi komt steeds minder op de helft van Nuenen. Maar uiteindelijk weet Rooi het verschil te maken in de afwerking. Achilles 71 krijgt in het 4e kwart duidelijk meer kansen op scoren maar de bal wil er maar niet in en dat is jammer. Toch waren de coaches en meegereisde fans het er allemaal mee eens: Nuenen heeft een mooie wedstrijd gespeeld, is flink gegroeid als team en mag trots zijn op zichzelf!