Wedstrijdverslagen Week 3!

18-01-20Achilles Hs1 @ BC Lieshout Hs181-53 (W)
20u00De Klumper Lieshout

De eerste wedstrijd van het jaar 2020 voor onze heren. Het jaar 2019 werd vol goede moed afgesloten op een gedeelde eerste plek met Yellow Sox uit Bakel. En na een lange winterpauze was het eerste team uit Lieshout aan de beurt om een nederlaag aan de hand van onze gemotiveerde heren te ervaren.

Het eerste kwart moeten we nog wat inkomen na zo’n lange periode zonder wedstrijden, de open schoten vallen niet en Lieshout pakt een vroege leiding van 12 – 16.

In het tweede kwart weet Derriel James in zijn eentje de de team scoring van het eerste kwart bijna te evenaren met 10 van zijn in totaal 18 punten. De rest van de second unit weet deze scoring aan te vullen voor een stand van 37 – 34 bij rust in het voordeel van onze heren.

In het derde kwart wordt aan onze kant de scoring verdeeld over 7 verschillende spelers. Hasan Dikinci Mutlu is de scoring leader dit kwart met 8 van zijn in totaal 14 punten. De inefficiënte schoten die Lieshout gedurende de eerste helft raak schiet(contested jumpers en fade aways) beginnen te missen en de wedstrijd begint door de intensiteit van onze heren te tilten in het voordeel van Achilles. 57 – 45 voor Achilles bij aanvang van het vierde kwart.

Op de wave van het positieve momentum weten we door te pakken. Onze heren rennen de spelers van Lieshout in het vierde kwart van de vloer af met een hoop verschillende looks en transitie scoring. Over de gehele wedstrijd weet elke speler van Achilles met speeltijd 5 of meer punten te scoren. Ook deze winst gaat de boeken in als een team effort winst. Een 2 – 0 record tegen Lieshout dus dit seizoen, op naar de volgende!

19-01-2020Achilles Ds2 @ Tenderfeet Ds144 - 40 (L)
10u00De ZaertHeeswijk-Dinther

De eerste wedstrijd van 2020 was voor de dames 2 van Achilles een uitwedstrijd tegen Tenderfeet. Al om 10:00 op de zondagochtend ging de wedstrijd van start. Door twee snelle scores van center Hannah Dijkhuis kwam Achilles goed uit de startblokken. De kleine voorsprong werd echter snel weggepoetst door goede combinaties in de aanval van Tenderfeet. Waar de dames van Achilles in de verdediging veel pit lieten zien en met meerdere steals weg wisten te lopen was de aanval in het nieuwe jaar nog wat roestig en wilden vooral de schoten maar niet vallen. Hoewel Tenderfeet aan veel minder doelpogingen toe kwam wisten ze deze wel heel accuraat te benutten. Op deze manier bleef de wedstrijd gelijk op gaan wat zorgde voor 19-21 voorsprong voor de uitploeg bij halftime. Achilles bleef jagen op de bal en probeerde veel druk te zetten op de speelsters van Tenderfeet. Helaas werd er soms iets te agressief voor de steal gegaan en wist de thuisploeg snel de vrij man te vinden. Op deze manier liep Tenderfeet iets uit naar een 32-26 voorsprong. Doordat er een aantal schoten vielen en er wat beter naar de vrije man werd gezocht kwam Achilles nog op 32-31 waarna het gelijk op bleef gaan. Helaas bleef Tenderfeet secuurder in de afronding en zorgde foutenlast in de laatste minuten dat een paar vrije worpen aan de thuiskant genoeg waren om de uitdagers op afstand te houden.

19-01-2020Achilles Ds1 @ BC Kimbria Ds159-53 (L)
15u30Geusselt SporthalMaastricht

In septembervan het vorige jaar was BC Kimbria voor het laatst tegenstander in sporthal De Hongerman te Nuenen. De punten werden toen meegenomen naar Maastricht in een hard bevochten wedstrijd. Ook in januari 2020 bleek de matchup weer voor vuurwerk te zorgen. De dames van Achilles ’71 begonnen wegens o.a. blessures onderbemand aan de wedstrijd. Niet alle posities waren (dubbel) bezet waardoor een enkeling tijdelijk een andere rol kreeg dan normaal.

Dat scheen echter weinig invloed te hebben op de felheid waarmee de uitploeg begon aan de wedstrijd in sporthal Geusselt. Kimbria dat evenmin compleet was werd licht overrompeld en keek al vroeg tegen een achterstand aan. Na van de eerste schrik bekomen te zijn herpakten zij zich echter vrij snel en maakten er richting het eind van het eerste kwart weer een wedstrijd van onder leiding van hun vindingrijke Belgische coach. De dames uit Maastricht eindigden het kwart met een voorsprong van 5 punten.

Ne een wisselvallig tweede kwart van de kant van Achilles gekenmerkt door teveel onnodig balverlies leek de thuisploeg al een definitief gat te kunnen slaan. Zover kwam het alsnog niet omdat Achilles het kwart sterker afsloot dan dat zij die begon. Weliswaar ging de ploeg uit Nuenen met een achterstand de rust in maar die was te overzien.

Na de rust begon Kimbria voorspoedig aan de wedstriijd met wat snelle scores op rij in de low post waardoor het gat steeg naar 14 punten. Het gehele derde kwart en een groot deel van het vierde kwart bleef dit verschil op het scorebord staan. Waar de thuisploeg niet uitliep verzuimde de uitploeg in te lopen.

Aan het eind van het vierde kwart begon Achilles toch wel aan een indrukwekkende inhaalrace. Deze werd gekatalyseerd door de gezamenlijke verdedigende inzet in het algemeen maar vooral het energieke spel van tweede topscorer center Irma Van De Kraats in het bijzonder. Too little too late helaas. De wedstrijd was net iets te kort om de inhaalrace te completeren. Kimbria wint ook de 2de wedstrijd van het seizoen tegen Achilles ’71.