Wedstrijdverslagen Week 37!

13-09-2019Achilles Ds1 @ Tantalus Ds164-45 (L)
19u30TH SportcentrumEindhoven

Zo net voor de echte start van het weekend stond voor Achilles Ds1 de seizoenopener tegen het dames 1 van Eindhovense universiteitsploeg Tantalus op het programma.

De wedstrijd werd gespeeld op het Universitair Sportcentrum aan de Onze Lieve Vrouwe straat en de beide teams waren goed aan elkaar gewaagd.

De score was daar voor een groot deel van de wedstrijd een testament van.
De rust werd gehaald met een minimale achterstand voor Achilles. Geen van de teams kon initieel echt een beslissend gat slaan na de hervatting. Tot aan het vierde kwart ging het dan ook gelijk op. Gemiste kansen over en weer waren het thema van de wedstrijd. Tantalus was vooral in het laatste kwart echter secuurder in de afwerking en hield mede daardoor de punten in Eindhoven.


14-09-2019Achilles Hs1 @ BV Schijndel Hs138-48 (W)
20u15sporthal Bunderstraat Schijndel

De seizoensopener van onze gladiators ging, ondanks de hoge intensiteit vanaf tip-off, langzaam van start.

Aryan Dirksen trapte uiteindelijk de spits af met een driepunter na een succesvol uitgevoerde play waardoor Achilles ’71 eindelijk wat punten op het bord kreeg. Tegen deze tijd had Schijndel al een kleine voorsprong gepakt die snel omgedraaid werd in het voordeel van onze heren nadat de bankspelers, waarbij nieuwe aanwinst Hasan Dikinci het voortouw nam, op een run gingen die resulteerde in 21 – 13.

Aan het einde van de eerste helft werd deze leiding weer rechtgetrokken en de teams gingen met gelijkspel de rust in. De boodschap van invalcoach Dennis Williams bij rust was duidelijk; “Win de wedstrijd op defense en speel via center Lars Rutten”.

Het derde kwart bleef de wedstrijd spannend, ondanks het succes van Lars in de post. Het vierde kwart werd ingegaan met een lage, maar gelijke stand: 32-32.

In het vierde kwart werd de wedstrijd eindelijk open gebroken toen er ineens een run werd gemaakt uit een aantal geforceerde turnovers en scores afkomstig van Job Stikkelbroeck en de gebroeders Garay. De eerste winst is binnen!


15-09-2019Achilles Ds2 @ BC Oirschot Ds345-39 (L)
12u15De KemmerOirschot

Dames 2 van Achilles mocht op zondag 15 september al heel vroeg in de middag op bezoek bij het derde dames team van basketbal vereniging Oirschot. De wedstrijd begon immers al om 12u15. Achilles verwelkomde 2 dames die hun debuut maakten!
Het thuisteam had duidelijk minder moeite met de vroege tip-off en ging energiek van start wat al snel resulteerde in een kleine voorsprong.
Achilles kwam na wat tactische omzettingen echter steeds meer in het eigen spel en draaide langzaam maar zeker de rollen om. Oirschot had moeite met de verdedigende druk van Achilles gekoppeld aan de 4-out spacing.
Met een lichte voorsprong van vier puntjes (23-27) ging Achilles aan kop de rust in.
Na de pauze kwam er echter een ander team van Oirschot het veld op. Ze hadden duidelijk instructies gekregen van de coach en steeds vaker een antwoord op het spel van Achilles. Desalniettemin behield de uitploeg de voorsprong. Een aantal vervelende blessures aan beide kanten haalden helaas tijdelijk het tempo uit de wedstrijd. Dit viel uiteindelijk uit in het voordeel van thuisploeg Oirschot.
Met zeer degelijk basketbal en geduld kantelden zij de wedstrijd weer naar zich toe door vooral toe te slaan in de omschakeling. De voorsprong van Achilles werd kleiner en kleiner. Oirschot kreeg anderhalve minuut voor tijd weer de leiding in handen en gaf die niet meer weg. Ondanks heel goed gespeeld te hebben moest Achilles Ds2 de punten helaas toch achter laten in sportcentrum De Kemmer.