Wedstrijdverslagen Week 38!

Speelronde 2

Zaterdag 21 september 2019

Achilles MU20-1 @ BV Rush mu20-1

De eerste wedstrijd voor onze Achilles‘71 MU20-1 ging eindelijk van start. Onze jongens spelen de eerste wedstrijd uit tegen BV Rush MU20-1 in Uden. Even omkleden en voordat de wedstrijd begint een teamfoto maken. We beginnen met een man-to-man defense terwijl de tegenstanders een 2-1-2 zone speelt. Ons eerste schot valt al snel binnen door guard Timo van Rooijen. De offense loopt goed door snel rond te spelen. Door onze fullcourt press pakken de jongens een aantal steals waardoor we een aantal makkelijke scores maken. Het eerste kwart eindigt met 24 – 12 in ons voordeel. Echter is 12 punten tegen voor het gevoel van onze jongens aan de hoge kant, dus een tandje bij zetten in de defense is wel nodig. In het tweede kwart meer van hetzelfde; veel schoten van buiten de bucket vallen en we pakken veel steals. De eerste helft eindigt 48 – 20 voor Achilles’71. Tijdens halftime maakt coach Gijs een adjustment en vertelt het team dat we gaan double teamen. Hierdoor zetten we veel druk op de ballhandler waardoor we veel steals pakken en turnovers forceren bij aanvang van de tweede helft. We moesten weer even in de game komen, want de eerste 4 minuten liep onze offense niet zo lekker. Hierna gingen we echter op een run waardoor we het kwart eindigde met een stand van 72 – 24. Tegen deze tijd werd duidelijk dat de tegenstanders het al een beetje hadden opgegeven. Het vierde kwart beginnen we in een 3-2 zone. We blijven veel druk zetten op de bal maar af en toe zijn er wat gaten in het midden. Al met al een goede wedstrijd gespeeld. De sterren van deze avond waren Mees Wels (31 punten), Timo van Rooijen (20 punten), Joshua van Geene (17 punten) en Dejan Jankovic(11 punten).

Eindstand 34-95 (W).


Zondag 22 september 2019

BC Kimbria Ds1 @ Achilles Ds1

Eindelijk konden de dames van Achilles ’71 een tip-off hosten in de Nuenense thuisbasis.
Sporthal De Hongerman vormde het decor voor de wedstrijd tegen het eerste dames team van BC Kimbria uit Maastricht.
Beide teams hadden hun seizoensopener verloren. De jacht op de te verdelen wedstrijdpunten was dus duidelijk geopend. Achilles ’71 kwam goed uit de startblokken met een 14-7 voorsprong. De verdedigende druk die werd gelegd op Kimbria resulteerde veelvuldig in balverlies van de dames uit Maastricht. In de omschakelingsmomenten werd dat echter niet optimaal uitgebuit door de thuisploeg. Dit zou een thema blijken in de wedstrijd.
Naarmate de eerste helft vorderde kwam Kimbria steeds meer in het eigen spel terecht met voornamelijk hun boomlange center die steeds actiever werd in de bucket. Ook hun forwards kwamen een aantal keren goed door met welgemikte afstandschoten.
De rust werd ingegaan met een stand van 31-36 in het voordeel van BC Kimbria dames 1.
In het derde kwart speelden foutenlast en onnodig balverlies van de Nuenense ploeg de dames van het gastteam behoorlijk in de kaart en die vergrootten dan ook de kleine voorsprong. De hervonden ijzersterke verdediging van het thuisteam voorkwam richting het einde van het derde kwart echter erger en zorgde zelfs voor een run die eindigde in een welverdiende aansluiting. Het sterke spel van Achilles hield aan in het laatste kwart maar er was nog wel een achterstand om weg te werken. De verdediging van Achilles ’71 zat prima in elkaar en beperkte BC Kimbria veelal tot hoogstens een enkele schotpoging. De afwerking aan de andere kant was helaas niet optimaal waardoor het gat niet snel genoeg gedicht kon worden. De dames van Kimbria speelden de wedstrijd goed uit met degelijk spel en namen de punten na een spannend laatste kwart alsnog mee terug naar Maastricht.

Eindstand 57-67 (L).


Zondag 22 september 2019

BC Lieshout Hs1 @ Achilles Hs1 

Na een score van center Lars Rutten om de fysieke toon van de wedstrijd gelijk te zetten, kwamen onze heren helaas net als tegen Schijndel gelijk op achterstand in de eerste paar minuten van de wedstrijd. Gelukkig werd ook net zoals tegen Schijndel het verschil gelijk weer recht getrokken en na een langzame start heeft heren 1 geen moment achteruit gekeken. Het eerste kwart werd geclaimd door scoring van Job Swinkels, die 5 van zijn 11 punten scoorde, en Hasan Dikinci, die begon met 4 van zijn 15 punten totaal. In het tweede kwart gooide Lieshout het over een andere boeg, met gevaarlijke stoten tegen een aantal van onze keyplayers, waardoor forward Derriel James met een snee boven zijn oog gesidelined werd voor de rest van de game, ten koste van alle rebounds die hij voor ons aan het pakken was. Teamcaptain Alex Scale veroverde de rest van het tweede kwart, waar hij alle 10 zijn punten voor de hele wedstrijd scoorde. De score was 38 – 31 bij rust. In de rust werd in de kleedkamer al duidelijk dat de winst gepakt zou worden uit team effort, alle spelers waren locked in en meedenkend over waar we in de tweede helft een voordeel uit zouden kunnen halen. In het derde kwart wist de verdediging van Lieshout niet hoe ze de nu 21 jarige Aryan Dirksen moesten stoppen, die voor zichzelf een verjaardagscadeau regelde in de vorm van 11 punten achter elkaar via zowel 2punters als 3punters om de wedstrijd open te breken in het voordeel van Achilles’71. Zodra het vierde kwart begon stond het 61 – 49 in ons voordeel. Het leek even alsof Lieshout er weer een wedstrijd van zou maken toen ze terugkwamen tot 68 – 61 met nog 4 minuten te gaan, maar de Achilles’71 intensiteit en defensive effort bleek de Lieshout spelers teveel over 40 speelminuten. Eindstand 73 – 63.

Eindstand 73 – 63 (W).


Zondag 22 september 2019

Tenderfeet Ds1 @ Achilles Ds2

De eerste thuiswedstrijd van de dames 2 van Achilles stond voor 1u in de middag op het programma in de Hongerman in Nuenen. Tegen de dames 1 van Tenderfeet maakte er wederom iemand haar debuut voor Achilles DS2. Nadat Tenderfeet de score opende wist Achilles via de center en power forward goed bij het bord te komen en bij te blijven. Vooral aanvallend werd er goed gerebound om de score spannend te houden. Door iets meer gas te geven in het 2e kwart werd een score van 7-9 omgebogen en ging Achilles met een voorsprong van 20-18 de rust in. Een strakke man-to-man verdediging zorgde na de rust voor veel druk op de dames van Tenderfeet. Achilles liet maar 1 basket toe waardoor ze het 4e kwart ingingen met een 28-20 voorsprong. Ondanks meer urgentie in het spel van Tenderfeet wist Achilles de verdediging dicht te houden. Door een gebalanceerde aanval werd er steeds meer ruimte gecreëerd voor point guard Melike Polat om door de verdediging van Tenderfeet te snijden, waarmee ze 13 van haar 19 punten in het 4e kwart wist te scoren, resulterend in een klinkende overwinning!

Eindstand 47-26 (W).