Wedstrijdverslagen Week 40!

Speelronde 4

Zondag 6 oktober 2019

Jumpers’76 Hs1 @ Achilles Hs1

Afgelopen zondag stond voor onze heren een wedstrijd tegen de Jumpers uit Venray op het programma, waar de vierde winst op rij te behalen zou zijn. Na de ongekend positieve start van de afgelopen wedstrijd tegen Virtus werd deze wedstrijd begonnen op een wat meer gelijkwaardigere manier. Het eerste kwart eindigt namelijk met een 15 – 16 achterstand, waar Alex Scale 6 van zijn 8 punten totaal weet te scoren. In de afgelopen paar wedstrijden claimt Hasan Dikinci het meerendeel van de scoring in het tweede kwart, en deze wedstrijd was dat niet anders, hij scoort 9 van zijn 11 punten totaal om onze heren een voorsprong te geven van 30 – 24 bij rust. In de rust worden er een hoop technische oplossingen besproken voor de 3 – 2 zone van Venray en de verdediging wordt weer verscherpt. Ook vanuit de bank komt een hoop extra energie en intensiteit, zoals kenmerkend van ons heren 1. De wedstrijd tegen de Jumpers uit Venray is een goed voorbeeld van de veelzijdigheid van de heren uit Nuenen, waarbij iedereen dreiging heeft en kan scoren. Het derde kwart was hier een goede indicatie van, aangezien 6 verschillende spelers in dit kwart de score weten te verhogen in ons voordeel. De Jumpers worden op 7 punten voor het gehele kwart gehouden. Het vierde kwart wordt ingegaan met een comfortabele leiding van 43 – 31. Ook in het vierde kwart weer een mooie indicatie van de dreiging van alle kanten, waar Job Swinkels 7 van zijn 9 punten weet te scoren, Daan Hogeweg voegt er 8 van zijn 10 punten totaal aan toe en Ook Derriel James heeft onderhand 10 punten, waaronder de eerste dunk van het seizoen! Voor zowel Daan Hogeweg als Derriel James een actuele season high in scoring, maar zeker geen uitzonderlijke prestaties voor beide heren. Dat is 4 op rij voor Heren 1! Next up: Medekoploper in de competitie; Yellow Sox uit Bakel.

Eindstand: 66 – 44 (W)


Zondag 6 oktober 2019

Oirschot Ds3 @ Achilles Ds2

Om 11:00 uur in de ochtend stonden de dames van Achilles DS2 klaar om te strijden tegen Oirschot DS3. De enige wedstrijd die ze dit seizoen uit handen hebben laten glippen was de seizoensopener op 15 september tegen Oirschot DS3. Het was meteen duidelijk dat de trainingen en wedstrijdervaring hun werk hadden gedaan. Achilles opende scherp en stond na 7 minuten met 10-0 voor. Zowel de spelers als de bal bleven goed in beweging en er werd gezocht naar de juiste kansen om aan te vallen. Ook de verdediging was vanaf het begin af aan weer vlijmscherp, resulterend in een 14-3 eerste kwart. In het tweede kwart wist Achilles dit spel vast te houden en Oirschot had, ondanks hun lengte, geen antwoord op de aanval of verdediging. Een uitstekende eerste helft eindigde dan ook met een 31-8 voorsprong voor Achilles. Omdat het niet altijd even gemakkelijk gebleken is om na rust met dezelfde intensiteit te beginnen was de riante voorsprong meer dan welkom. Het verschil in spel met de eerste helft lag ditmaal niet aan de dames 2 van Achilles maar het was Oirschot wat iets meer in het aanvallend spel wist te komen. Middels hun boomlange center wisten ze rond de ring de punten bij elkaar te sprokkelen. Na wat moeizame minuten in het 3e kwart wist Achilles zich toch te herpakken om hier wat scores tegenover te zetten. met een stand van 39-21 ging de wedstrijd het laatste kwart in. Achilles wist meteen de score te openen. De aanval van Oirschot wist iets meer de ruimte te vinden en middels snelle passes kwamen ze toch bij de basket. Gelukkig hadden de dames van Achilles nog genoeg in de tank om de verdediging iets op te voeren en de rust te bewaren in de aanval. Wederom werd er rustig gezocht naar de juiste gaten in de verdediging van Oirschot en wist Achilles DS2 met een 48-33 eindscore hun derde wedstrijd op rij te winnen!

Eindstand 48-33 (W)


Zaterdag 5 oktober 2019

Achilles MU20-1 @ EBCG MU20-1

Na een weekend rust mochten we weer, niet 1 maar 2 wedstrijden. Op zaterdag tegen EBCG en op zondag tegen Springfield. We gingen de eerste wedstrijd in met een relaxt gevoel, wel was onze topscoorder van vorige wedstrijd Mees Wels er niet bij.

Uit de nieuwe play kregen we veel makkelijke opties, layup hier 3tje daar. Na de 1e helft stonden we voor met een scoren van 12-43. In het laatste kwart zwakte onze verdediging een beetje af, maar uiteindelijk een redelijk pot.

Eindstand 81 – 33 (W)


Zondag 6 oktober 2019

Tantalus Ds1 @ Achilles Ds1

Met de euforische overwinning op BC Vido nog vers in het achterhoofd begon Achilles thuis in de Hongerman aan de rematch tegen koploper Tantalus.
De eerste wedstrijd tegen de universiteitsploeg uit Eindhoven verliep stroef en eindigde in een double digit nederlaag.
Het uitteam reisde maar met 8 spelers af naar Nuenen. Hoog druk zetten was dan ook de opdracht die de dames van Achilles mee kregen.
Tantalus moest in de openings periode duidelijk wennen aan het opgelegde tempo. Na een korte rush van de thuisploeg herpakten de gasten zich echter goed en antwoordden met 2 grote runs die later fataal bleken voor Achilles.
Bij rust was er al een gat van 19 punten geslagen in het voordeel van Tantalus.
In de tweede helft werden de dames van Achilles wat secuurder in de afwerking en zetten in de verdediging de puntjes op de i. Tantalus bleef echter maar afwerken tegen een hoog schotpercentage en liet de thuisploeg niet meer inlopen maar was zelf ook niet meer bij machte om verder uit te lopen. Nu was dat ook niet meer nodig omdat de voorsprong er al was.
Twee helften met twee gezichten resulteerden helaas ook in de rematch in winst voor Tantalus. Volgende week gaat Achilles dames 1 op bezoek bij de nog ongeslagen Yellowsox uit Bakel.

Eindstand: 36 – 57(L)