Wedstrijdverslagen Week 41!

Speelronde 5

Zaterdag 12 oktober.

Achilles Ds1 @ Yellow Sox Ds1

De wedstrijd tegen de dames uit Bakel begon moeizaam. Het thuisteam nam ondanks een groot kansen overwicht voor Achilles een 7-0 voorsprong. Een driepunter en wat fast breaks braken voor Yellowsox de wedstrijd open.
Na van de eerste schrik bekomen te zijn, scherpte de bezoekende ploeg de verdediging flink aan en kwam tevens zelf eindelijk aan scoren toe. Het eerste kwart eindigde in een minimale voorsprong voor Yellowsox.
Het tweede kwart begon goed voor Achilles waar er ondanks het nog altijd missen van kansen een kleine voorsprong werd bevochten die bijna het hele kwart wel gehouden. Het venijn zat ‘m echter in de staart.
Na teveel onnodig balverlies op rij veranderde de voorsprong in een achterstand van 10 punten na een 12-0 run van de groeiende thuisploeg.
Het derde kwart liet een ontketend Yellowsox zien dat bloed rook en na een voorzichtige start het aanhoudend balverlies van de dames uit Nuenen genadeloos afstrafte en uitliep tot een voorsprong van 16 punten.
De ballen vielen simpelweg niet voor Achilles in deze wedstrijd en dat gekoppeld aan het vele balverlies maakte dat het heel moeilijk zou worden het tij te keren in het vierde kwart. Yellowsox speelde de wedstrijd goed uit en hield de punten in Bakel. Na de herfstvakantie wacht voor Achilles dames 1 de thuiswedstrijd tegen de nog puntloze Black Eagles uit Rosmalen.

Eindstand 34 – 60 (L).


Zondag 13 oktober.

Achilles Ds2 @ Oirschot Ds2

Met maar een halve selectie gingen de dames 2 van Achilles op zondagmiddag naar Oirschot voor de uitwedstrijd tegen Oirschot DS2. Wegens afwezigheid en blessures bij de vaste kern startte Achilles met een volledig andere basis dan normaal. Ondanks dat de dames 2 van Oirschot nog geen wedstrijd hadden gewonnen moesten ze niet onderschat worden omdat ze vrijwel alleen zware tegenstanders hadden gehad. De wedstrijd ging wat moeizaam van start omdat Oirschot meteen een bijna full-court press gebruikte om de nieuwe dames van Achilles onder druk te zetten. Er werd redelijk onder de press uitgespeeld om toch wat spel op te zetten maar een vervelende blessure gooide in het eerste kwart al roet in het eten. Nadat er voornamelijk aan de Achilles kant ook nog eens veel fouten werden gefloten besloten we te focussen op de wedstrijdminuten voor nieuwe spelers. Met een line-up waar we normaal nooit mee spelen wisten we in de tweede helft redelijk onder de verdediging uit te spelen en werd er creatief gezocht naar de kansen om een aanval op te zetten. Met wat screens en goede beweging naar de basket wisten we de juiste kansen te creëren. Hier werd het wel duidelijk dat we met deze opstelling ervaring en wedstrijdritme misten en hadden we moeite met de afronding. Gelukkig bleven de dames van Achilles goed verdediging en zoeken naar hun eigen momenten in de wedstrijd zodat we deze vooral mee kunnen nemen als een uitstekend leer- en groeimoment voor het team.

Eindstand 22 – 66 (L).


Zaterdag 12 oktober.

Achilles Hs1 @ Yellow Sox Hs1

Beide teams ongeslagen ontmoeten elkaar dit jaar eerst in Bakel. Aan de statistieken zien we dat Yellow Sox met name inside de scores haalt, dus we bereiden ons voor op een fysieke wedstrijd.

Eerste kwart
We beginnen de wedstrijd goed. Het begint fysiek, maar we blijven er kalm onder en zoeken de juiste opties. Waarbij Yellow Sox het direct inside zoekt, lukt het ons om ze laag te houden in de score.

Tweede kwart
We komen op een voorsprong van 6 punten. Maar puntje voor puntje begint Yellow Sox dichterbij te kruipen. Fysiek begint het hoger op te lopen en Yellow Sox heeft de scheidsrechter in zn voordeel. We komen vroeg in fouten last bij de spelers. Wanneer we ook nog een paar fast breaks tegen krijgen, komt Yellow Sox op voorsprong. 27-22 gaan we de rust.

Derde kwart
We proberen de derde kwart te sterk te hervatten. Maar we vallen in het spelletje van Yellow Sox. We spelen niet ons eigen spel, maar gaan mee met het fysieke spel van Yellow Sox, waarbij de scheidsrechter helaas eenrichtingsverkeer fluit. Het is dat Yellow Sox een heleboel vrije worpen mist, waardoor het verschil niet groter wordt. Alleen hebben we nu nog meer fouten. Stand 40-35.

Vierde kwart
Beginnen we scherp. Ondanks een vroege fastbreak tegen, komen terug tot 44-43. Na 2 snelle scores en een vrijworp van ons, wat de stand brengt naar 48-44, wordt er bijna 6/7 minuten lang niet gescoord. We verdedigen goed, maar belonen ons zelf niet aan het offensieve einde. We gaan haasten en we missen veel. Wanneer er nog ongeveer 2 minuten te gaan zijn, scoort Yellow Sox, wat ons breekt. Daardoor laten we Yellow Sox nog met anderhalf minuut te gaan zelfs nog uitlopen.

Eindstand 46 – 57 (L)