Wedstrijdverslagen Week 44!

Speelronde 5

Zondag 3 november.

BC Bumpers Hs1 @ Achilles Hs1

Na de pijnlijke eerste nederlaag in Bakel een paar weken terug hadden onze heren dit weekend de mogelijkheid zich te herpakken tegen de Bumpers uit Sittard. Na een wat chaotische start van de wedstrijd bouwt heren 1 toch al een kleine voorsprong op in het eerste kwart achter een aantal schoten van Alex Scale, die 10 van zijn 26 punten totaal scoort in dit kwart, samen met een 6tal vrije worpen van Hasan Mutlu Dikinci en 6 punten uit inside scoring van Job Stikkelbroeck.

Helaas hebben we een scoring droogte in het tweede kwart, waar maar 8 punten totaal gescoord worden vanwege een hoop ongeforceerde turnovers. Dit geeft de Bumpers uit Sittard de ruimte om de score weer recht te trekken en we gaan met een score van 32 – 32 de rust in.

In het derde kwart zetten we gelijk de toon van de tweede helft via een driepunter van Aryan Dirksen. Ook Derriel James komt los dit kwart, met een aantal aanvallende rebounds en een fast break dunk die leiden tot 6 van zijn in totaal 13 punten.

In het laatste kwart gaan we er van door met de wedstrijd met scoring van alle kanten. 7 van de opgestelde 9 spelers scoren in dit kwart voor 26 punten waarmee de game gesealt wordt in ons voordeel, dit maakt 5 winsten en 1 verlies voor het seizoen voor ons heren 1 team.

Eindstand: 68 – 52 (W)


Zondag 3 november.

Achilles MU20-1 @ Biks Shots MU20-1

Na bijna een maand van rust begint ons ongeslagen M20-1 team weer sterk!
Eerste kwart
We beginnen de wedstrijd goed. De offense wordt rustig opgezet en iedereen loopt de afgesproken lijnen. Hierdoor valt het eerste schot al snel door Timo van Rooijen. Waarna onze sterke defense ervoor zorgt dat de tegenstander niet kan scoren tot een score van 0 – 12 in ons voordeel. De defense heeft er wel voor gezorgd dat wij in de eerste kwart gelijk 6 fouten tegen ons gefloten krijgen, maar de tegenstander heeft hier geen groot voordeel uit kunnen krijgen aangezien ze 4 van de 6 vrije worpen ernaast gooien.
Aan het einde van de eerste kwart is de score 12-25.
Tweede kwart
Zodra het tweede kwart begint wordt er gelijk weer een fout gemaakt en onze spelers beginnen door te krijgen dat er erg snel gefloten wordt in ons nadeel. Hierdoor lukt het ons om de fouten in dit kwart te verlagen naar 3. Maar dit heeft ons niet tegengehouden om de intensiteit van het eerste kwart door te zetten. En vooral Mees Wels (8 punten in het 2e kwart) en Timo Van Rooijen (7 punten in het 2e kwart) niet, zij zorgen samen voor 15 van de 23 punten in dit kwart.
Wanneer wij bijna de score van de eerste kwart hebben verdubbeld, klinkt de buzzer en gaan we met een score van 22-48 de rust in.
Derde kwart
het derde kwart begint erg moeizaam voor iedereen behalve Joshua Van Geene! Hij scoort 10 van de 14 punten in het derde kwart. Gelukkig is onze defense nog steeds even sterk als in het eerste kwart waardoor het ons lukt om de tegenstander maar 9 puntjes te geven.
Aangezien onze tegenstander niet goed is in het schieten van free throws, is de stand aan het einde van dit kwart 31-63.
Vierde kwart
Wij beginnen dit kwart weer sterk maar als nog krijgt de tegenstander een paar makkelijke punten. De offense loopt niet helemaal lekker meer maar de score is ondertussen zo ver in ons voordeel dat het niet veel meer uitmaakt.
Uiteindelijk is er een goede wedstrijd gespeeld door ons Mu20-1 team! De sterren van deze middag waren Mees Wels (19 punten), Joshua van Geene (18 punten) en Timo van Rooijen (15 punten)

Eindstand: 77 – 50 (W)


Zondag 3 november

Valkenswaard Falcons Hs2 @ Achilles Hs2

Eerste kwart
We beginnen de wedstrijd sterk en de aanval loopt soepel. Ook verdedigend zitten we er strak op, waardoor goed kunnen omschakelen in de aanval. Vanuit Achilles’71 is Chris Bogers on fire en scoort 8 punten van de 12 punten. Maar einde 1e kwart wordt Falcons wakker en met 2 drietjes maken ze een comeback. Het staat 12-11.
Tweede kwart
Aanval van Falcons begint te lopen. Jaap Kivits en Erik van Luijk zorgen samen voor 19 punten in het tweede kwart. En dat moeten we onszelf aanrekenen. En Falcons verdedigt nu ook wat feller en houden ons score laag met 5 fouten in dit kwart. Het staat 28-35.
Derde kwart.
Na de rust beginnen we snel met scoren en staat het bijna gelijk. Maar Falcons spelen sterk inside met Mink Marks en als hij niet scoort maar kickt, staat Jennis Damen 3tjes raak te schieten. Maar ook wij vinden met Bram Westerweel onze punten inside en 3e kwart eindigt met 51-51.
Vierde kwart.
Op naar het laatste kwart in deze thriller wedstrijd. Die sterk wordt gestart door Falcons en een 9-0 run pakken. Na een time out herpakken we ons en hebben onze eigen run. Het staat 60-60. Met nog maar ongeveer 2 minuten te gaan scoort Jaap Kivits een 3 punter. 60-63. We raken nog een vrijworp maar verder wordt er een minuut niet gescoord. 61-63. Dan komt het bevrijdende 3tje van Nick van de Ven, waarbij we de voorsprong pakken met nog 30 seconde te gaan. Falcons pakken een time-out voor de laatste aanval. Het is een iso pick en roll met Jaap Kivits. Jaap beland op de vrijworp lijn met nog 4 seconde te gaan, maar mist beide vrijworpen.

Eindstand: 64 – 63 (W)


Zondag 3 november

The Black Eagles Ds1 @ Achilles Ds1 

Na een korte vakantie periode zonder wedstrijden werd er eindelijk weer gebasketbald in de Tweede Divisie. Dames 1 van Achilles ’71 waren gastvrouwen voor het eerste dames team van Black Eagles uit Rosmalen. Het uitteam nog puntloos was op oorlogspad en vastberaden de eerste punten mee te nemen. De gehele wedstrijd was spannend tot aan de laatste minuten van het 4de kwart. Ondanks goed overall spel liet de afwerking aan Achilles kant te wensen over waardoor Black Eagles de kleine voorsprong uit kon bouwen en uiteindelijk de wedstrijd won met 13 punten.
Zaterdag 9 november wacht de pittige uitwedstrijd in Sittard tegen BC Bumpers.

Eindstand: 56 – 69 (L).


Zondag 3 november

BC Bladel Ds2 @ Achilles Ds2

Het was de eerste wedstrijd van de competitie tegen Bladel. Alhoewel the Legionaires het eerste punt van de wedstrijd scoorden begon het eerste kwart een beetje stroefjes. De tegenstander bouwde al snel een voorsprong op van 6 punten en het kwart eindigde 6 – 12 in het voordeel van Bladel. In het 2e kwart werd het tempo opgevoerd. Binnen no time was de achterstand omgezet tot een voorsprong met zowel snelle aanvallen als sterk spel onder de ring. Het 2e kwart eindigde daarmee met de stand 21 – 16 in voordeel van Achilles. Daar kwam Bladel in het 3e kwart weer op terug met nieuwe energie na de rust. Hiermee was de opgebouwde voorsprong snel weer verloren. In het 4e kwart was het nog spannend en met een verschil van 2 punten en 5 minuten te gaan leek er nog een kans te zijn om de winst te pakken. In de laatste minuten kon Bladel meer openingen vinden in de verdediging van Achilles dan andersom en eindigde de wedstrijd met de stand 37 – 43 voor Bladel.

Eindstand: 37 – 43 (L)