Wedstrijdverslagen Week 45!

Zondag 10 november

Achilles Hs1 @ Springfield Hs2

Het begin van de enige zondag wedstrijd dit weekend voor Achilles’71 begon helaas wat stroefjes. De relatief koelante houding die onze heren altijd proberen in te nemen(met zo nu en dan eens wat uitzonderingen) omtrend foul calling en scheidsing in het algemeen bleek vanaf tip-off al lastig te behouden vanwege de fysiek uitdagende manier waarop de heren uit Berlicum de wedstrijd kozen te benaderen en dit werkte op deze zondag in hun voordeel in de vorm van een aantal blessures voor onder meer Lars Rutten, Daan Hogeweg en Aryan Dirksen gedurende de wedstrijd. De wedstrijd begon dan ook met een kleine achterstand ondanks de scoring efforts van Hasan Mutlu Dikinci en Alex Scale in de eerste helft. Net als de voorgaande week spraken we in de rust van een relatief gelijke stand en een wedstrijd die nog beide kanten op zou kunnen gaan. De eerste helft zag ook het speeldebuut van heren 2 acquisitie Laurens Aelberts bij heren 1!

In de tweede helft weten onze heren zich een beetje los te wringen van Berlicum in scoring via een up tempo spel dat Springfield moeilijk weet bij te benen in combinatie met een aantal succesvolle plays. In de tweede helft weet Hasan Mutlu Dikinci zijn scoring van de eerste helft door te zetten met  13 punten, en Stacho Garay voegde daar zijn eigen 9 punten aan toe als de scoring leaders in de tweede helft.

Eind van het vierde kwart staan onze heren 3 punten voor met nog een minuut te gaan. De heren van Berlicum zorgen dat we 3 aanvallen op rij, op de vrije worp lijn komen waarbij we een gecombineerd 2 voor 6 vrije worpen raak schieten om de wedstrijd spannend te houden. Gedurende deze tijd weet Berlicum 2 keer te scoren om het een 1-punt wedstrijd te maken in het voordeel van Achilles’71, maar verwarring over de laatste vrije worp geeft Job Stikkelbroeck de mogelijkheid een aanvallende rebound te pakken om de game te sealen in het voordeel van onze heren.

Eindstand: 64 – 63(W)


zaterdag 11 november

Achilles Ds1 @ BC Bumpers Ds1

Na de Heartbreaker tegen Black Eagles in de vorige speelronde waren de dames van Achilles erop gebrand in ieder geval een betere pot neer te zitten tegen topper BC Bumpers uit Sittard.
De wedstrijd begon voortvarend met een ongelooflijk fel Achilles. Het spel leek in praktisch niks op dat van de vorige week en dat was maar goed ook. De ploeg uit Sittard zat heel goed in elkaar en zal waarschijnlijk om het kampioenschap strijden met universiteitsploeg Tantalus uit Eindhoven. De punten mee nemen naar Nuenen was dus een zware taak. Toch liet Bumpers zich overrompelen door het felle Achilles en kwam de schok bijna niet te boven. Op individueel talent kon de thuisploeg na een lange achterstand de wedstrijd in de eindfase alsnog naar zich toe trekken maar ze moesten heel diep gaan. Ondanks het verlies waren de complimenten dus toch voor de dames van Achilles ’71 die onder leiding van topscorer en captain Beau Klaassen hun huid zeer duur verkochten en met het vernieuwde spel de basis legden voor de rest van het veelbelovende seizoen.

Eindstand: 41 – 54 (L)