Wedstrijdverslagen Week 46!

Vrijdag 22 november

Achilles Hs1 @ Tantalus Hs3

De eerste vrijdagwedstrijd van het seizoen tegen de studenten sportvereniging Tantalus in Eindhoven begint goed en gestructureerd. Onze heren hebben vorig seizoen ook al tegen dit team gespeeld dus de zwaktes zijn bekend. De driepunters vallen, er wordt gebruik maakt van een paar langzame verdedigers van Tantalus en Achilles’71 pakt een vroege voorsprong van 19 – 8.

Vanaf het tweede kwart spelen de heren wat slordiger. We gooien een hoop ballen weg met ongeforceerde turnovers op fast break passes, maar verdedigend weten we Tantalus voldoende in te perken om het ons te kunnen veroorloven. Het kwart eindigt bij rust met een score van 28 – 19.

In het derde kwart weten onze heren een hoop steals te pakken, de scoring wordt in dit kwart verdeeld over 7 van de 11 spelers en we weten de gestructureerde aanval van het eerste kwart weer te herpakken. Er was een moment van twijfel of Tantalus terug in de wedstrijd zou komen richting het eind van het derde kwart, maar direct opvolgend was een momentum swing onze kant op. Het derde kwart eindigt 49 – 33.

In het vierde kwart rennen onze heren de Tantalus heren van het veld af. We eindigen de wedstrijd met 7 punten in ongeveer 5 seconde met steals van Theron Garay en Laurens Aelberts op de inbound pass, geen moment van genade dus bij de winst in Eindhoven. Laurens Aelberts wist naast zijn verdedigende effort ook wat scoring toe te voegen en had de hele bank op zijn voeten met een heat check drie punter die helaas niet viel, hij scoorde zijn eerste 7 punten deze wedstrijd voor heren 1. Derriel James scoorde zijn eerste drietje van het seizoen om een gemiste dunk later in de wedstrijd goed te maken en Theron Garay leidde de scoring voor de wedstrijd met 13 punten. 10 van de 12 spelende spelers weten te scoren en 9 van de 12 spelers scoorde meer dan 5 punten, weer een echte team effort winst dus.

Eindstand: 65 – 43(W)


zaterdag 23 november

Achilles Ds2 @ BC Bladel Ds2

Omdat 3 weken geleden de eerste thuiswedstrijd tegen de dames 2 van BC Bladel nipt verloren ging was er deze zaterdag een kans om dat in de uitwedstrijd recht te zetten. Aan het begin van de middag stonden de dames 2 van Achilles klaar voor de rematch. Er werd met een goede focus aan de wedstrijd begonnen en het 1e kwart eindigde verdiend met een 9-13 voorsprong. Het 2e kwart kwam BC Bladel sterk uit de startblokken en wisten ze zelfs een voorsprong te pakken van 15-13. Gelukkig herpakte Achilles zich door sterke rebounding en verdediging. Een indrukwekkende aanvallend run waarin de guards gecombineerd 15 punten wisten te scoren bracht de dames 2 van Achilles de rust in met een stand van 18-28. In de tweede helft waren de dames van Achilles vastberaden de wedstrijd overtuigend uit te spelen. Met veel energie werd er begonnen aan de tweede helft. De bal werd goed rondgespeeld om te zoeken naar de juiste aanval. In de verdediging werd er geen enkel makkelijk schot weg gegeven en werd er sterk gerebound waardoor het 3e kwart afgesloten werd met een 24-50 voorsprong. Gas terugnemen zat er deze wedstrijd niet in. Aanvallend werd de druk zelfs nog wat opgevoerd. Met snelle aanvallen waarin de extra pass keer op keer de vrije man vond kwam de verdediging van Bc Bladel er nauwelijks aan te pas. Er bleef hard geknokt worden voor de rebounds. Center Hannah Dijkhuis eindigde de wedstrijd met 13 rebounds waarvan 9 aanvallend en zette 16 punten op het bord. Forward Robin van der Slik was werkelijk overal op het veld en pakte zo 16 rebounds en 6 steals. De 12 steals die het team in totaal wist te pakken zorgden voor nog meer aanvallende kansen waar point guard Melike Polat wel raad mee wist. Met 26 punten was ze topscorer in de wedstrijd en had ze haar beste score van het seizoen. Eindstand, 34-66. Een geslaagde revenge wedstrijd.

Eindstand: 66 – 34 (W)


zaterdag 23 november

Achilles Ds1 @ The Black Eagles Ds1

In de laatste wedstrijd uit tegen BC Bumpers lieten de dames van Achilles zien dat oefening echt kunst baart. Het spel was zeer dominant en zorgvuldig. Ook nu tegen de Black Eagles uit Rosmalen probeerde de ploeg uit Nuenen meteen de toon te zetten in sporthal De Havelaar.
Fullcourt pressing in combinatie met een diverse aanval zorgde ervoor dat de Black Eagles geen moment grip hadden op de wedstrijd in de eerste 3 kwarten.
De wedstrijd verliep echter niet gemakkelijk voor de uitploeg. De arbiters hielden alles kort waardoor en veel fouten gefloten werden.
Beide teams hadden een smalle selectie dus had dit meteen een negatief effect op de flow van de wedstrijd.
Achilles hield ondanks alle tegenslag het hoofd koel en speelde zoals het traint, fel, berekenend en efficiënt.
Een knappe voorsprong van 10 punten verdween echter als sneeuw voor de zon na een slordige fase halverwege het 4de kwart. De Eagles geloofden steeds meer in alsnog een goede afloop en zetten hard aan. In het laatste kwart alleen al wisselden de teams 4x van voorsprong. De uit ploeg hield echter het meest de zenuwen in bedwang en scoorde de gamewinner 15 seconden voor tijd.

Eindstand: 55 – 54 (W).