Wedstrijdverslagen Week 49!

zondag 8 december

Achilles Ds2 @ BC Vido Ds2

Voor het eerst dit seizoen stonden de dames 2 van Achilles tegenover de dames 2 van Vido. De dames uit valkenswaard hadden tot op heden pas 1 wedstrijd verloren dus Achilles mocht een pittige uitwedstrijd verwachten. Vanaf de eerste minuut kwam Vido sterk voor de dag. Twee dames waren echte scherpschutters en middels screens wisten ze over de rechterflank makkelijk bij het bord te komen. Achilles kwam er in het eerste kwart niet aan te pas en daar moest verandering in komen! In het tweede kwart werd er harder gewerkt in de verdediging. Screens werden goed overgenomen en Vido mocht nergens meer zomaar langs. De schutters bleven op schot maar door de focus in de verdediging werd ook de aanval van Achilles beter opgezet. Een kleine 6 minuten wist Achilles de dames van Vido zonder score te houden om zelf een beetje terug in de wedstrijd te komen. Waar er aan het begin van het seizoen nog wel eens slordig aan de tweede helft begonnen werd komen we de laatste paar wedstrijden met een scherpe focus het strijdtoneel op. De eerste 7 minuten van het derde kwart gaan gelijk op. De verdediging blijft communiceren en laat geen enkel makkelijk schot toe. Daar tegenover zetten we enkele snelle aanvallen vanuit steals en laten we de bal goed rondgaan om gaten te vinden in een compacte zone verdediging. Aan het einde van het 3e kwart is Vido niet meer zo op hun gemak met de voorsprong en zetten ze hun beste schutters er weer in. Deze dames missen werkelijk geen enkel schot en Vido loopt weer uit. Ook weet Vido in het laatste kwart goed gebruik te maken van een trap-defense die enkele turnovers uitlokt bij het opbrengen van de bal. Gelukkig weten we daar uiteindelijk onderuit te dribbelen of de vrije man te vinden waardoor ook Achilles de aanval op gang weet te houden. Een pittige wedstrijd waar we weer van kunnen leren.

Eindstand: 33 – 67 (L)


zondag 8 december

Achilles Ds1 @ JRC Ds1

Na de laatste wedstrijd uit tegen de Black Eagles in extremist gewonnen te hebben reisden de dames van Achilles ’71 logischerwijs vol goede moed af naar Boxtel voor de eerste ontmoeting met JRC.
De wedstrijd begint voortvarend met een double-digit voorsprong, grotendeels te danken aan de stugge verdediging van de uitploeg.
Na van de eerste schrik bekomen te zijn vocht het heel degelijke team van JRC zich terug in de wedstrijd en bleef binnen schotafstand van Achilles.
JRC had moeite met de nieuwe zone verdediging van Achilles maar kwam daar na een gewenningsperiode steeds beter uit met rake schoten vanaf mid-range.
Toen Achilles de defense steeds switchte werd het weer lastiger voor de thuisploeg grip te krijgen op het spel van Achilles. Te veel onnodige missers aan beide kanten hadden zorgden ervoor dat geen van beide ploegen die definitieve run kon maken om de wedstrijd weg te zetten.
In de eindfase werd dat de uitploeg fataal. Een late driepunter (via het bord) van JRC had de uitploeg net dat klein beetje afstand dat nodig was voor de wedstrijdpunten. Ondanks een heel spannende laatste minuut kwam Achilles niet meer aan scoren toe en moest zich gewonnen geven in Boxtel.

Eindstand: 54 – 58 (L)