Wedstrijdverslagen Week 50!

zondag 15 december

Fanatics’71 Hs1 @ Achilles’71 Hs1

Zondag 15 december spelen onze heren 1 vroeg tegen de Fanatics uit Roermond. Heren 1 staat 2e en de Fanatics staan 3e in de competitie, als Roermond deze wedstrijd wint maken ze nog kans op het kampioenschap. Aryan Dirksen opent de wedstrijd met een driepunter en het lijkt alsof we sterk van start gaan. Het tegendeel blijkt al snel waar, wanneer we aan het einde van het eerste kwart nog geen antwoord hebben kunnen vinden op de veelzijdige bigs van Roermond. Het eerste kwart eindigt 14 – 23 in het voordeel van de Fanatics.

In het tweede kwart zijn we nog zoekende naar een antwoord op de lange heren van Roermond verdedigend, maar aanvallend weten we het weer een beetje recht te trekken. Hasan Mutlu Dikinci scoort dit kwart 11 van zijn 21 punten en we gaan met een score van 40 – 43 de rust in.

De rust geeft onze heren een moment om gezamenlijk te bespreken hoe we de dominante centers van de Fanatics gaan aanpakken in de tweede helft, en met succes. Onze heren pakken een 8 punt voorsprong in het derde kwart en maar 3 van de Fanatics spelers weten te scoren dit kwart. Het derde kwart kent een mooi gespreide scoring voor Achilles’71, waarbij Aryan Dirksen de scorers leidt met 6 van zijn totaal 12 punten. Het vierde kwart wordt ingegaan met een 63 – 55 leiding.

Het laatste kwart van de wedstrijd houden de heren uit Roermond onze heren duidelijk niet meer bij, en met nog 1 minuut te gaan komt de 100 punten steeds meer in zicht. Het 4e kwart kent scoring van bijna alle spelers, maar Alex Scale neemt het voortouw met 12 van zijn totaal 16 punten dit kwart. Na een verlies van koploper Yellow Sox staan onze heren na dit weekend weer op een gedeelde eerste plaats!

Eindstand: 95 – 77(W)


zondag 15 december

BC Oirschot Ds2 @ Achilles’71 Ds2

Al om 10:00 in de ochtend stond voor de dames 2 van Achilles de thuiswedstrijd met de dames 2 van Oirschot op de planning. Waar Achilles twee maanden terug met maar een halve selectie afgereisd was naar Oirschot waren de dames vandaag bijna op volle sterkte. Dit verschil werd meteen duidelijk doordat Achilles verdedigend ijzersterk uit de startblokken kwam. Oirschot wist geen vuist te maken en kwamen niet aan een goede aanval toe. Helaas kwam er bij de dames van Achilles maar geen ritme in de aanval, ook al werd het vrije schot regelmatig gevonden. Door sterke verdediging maar ongelukkige afronding aan de thuiskant stond het na het 1e kwart 3 – 2 voor Achilles.

Gaandeweg begon het aan beide kanten iets beter te lopen maar geen van de teams wist een echte run neer te zetten. De dames van Achilles wisten veel extra kansen te creëren door in totaal 18 aanvallende rebounds te pakken maar de afwerking onder het bord liet te wensen over. De helft werd afgesloten met een achterstand van 9 – 13.

In het 3e kwart voerde Oirschot de druk iets op en probeerde ze wat sneller de bal naar voren te spelen. Na wat gerommel in de verdediging en een kleine run van Oirschot besloot de thuisploeg bij een achterstand van 10 – 17 terug te knokken. De boodschap in de 2e helft was vooral gericht op de uitvoering. ‘Zorg dat we op de goede plek staan, de juiste strakke pass geven en dan komt die afronding wel’. Deze boodschap leek voor wat vertrouwen te zorgen en enkele rake schoten brachten de stand op 15 – 19. Helaas raakte de focus in de verdediging even kwijt en liep Oirschot uit naar 17 – 25.

Hier leek de maat vol voor de dames van Achilles en werd een sterke verdediging eindelijk vergezeld door een degelijke aanval. Langzaamaan werd het verschil verkleind tot 26 – 29 met nog 3 minuten te gaan. Het was duidelijk dat Oirschot, in een wedstrijd zonder shotclock, minuten weg probeerde te spelen en eigenlijk geen poging meer deed om naar het bord te gaan. Een aantal tactische wissels om de druk op te voeren resulteerde samen met gemiste vrije worpen aan de kant van Oirschot uiteindelijk in een stand van 30 tegen 30. Helaas werden een kleine slordigheid en foutenlast de dames 2 van Achilles toch fataal en Oirschot wist nog 1 vrije worp te raken.

Eindstand: 30 – 31(L)


zondag 15 december

Yellow Sox Ds1 @ Achilles’71 Ds1

De thuiswedstrijd en kalenderjaar afsluiter tegen Yellow Sox uit Bakel werd afgewerkt op het mooie nieuwe centercourt van sporthal De Hongerman in Nuenen. De nieuwe dimensies en afmetingen van het veld leken de dames van de thuisploeg echter tijdelijk te ontregelen nu er in het eerste kwart niet werd gescoord. Yellow Sox had daar minder moeite mee en eindigde de eerste periode dus met een 0 – 13 voorsprong.
In het 2de kwart rechtte de Nuenense selectie de rug en vocht terug naar een ruststand van 12 – 18.
De nieuwe zone verdediging van Achilles hield de aanval van Yellow Sox aardig in bedwang tot aan de rust.
De tweede helft begon minder voortvarend voor de thuisploeg. Yellow Sox ging op een aardige run en liep in enkele minuten 12 punten uit. Een voorsprong die mede dankzij de vele turnovers van Achilles richting het vierde kwart werd vergroot. Yellow Sox won verdiend met grote cijfers in de Hongerman en gaat de winterstop in als lijstaanvoerder.

Eindstand: 25 – 52 (L).