Wedstrijdverslagen Week 7!

15-02-2020Achilles Hs1 @ Bumpers Hs188 - 70 (W)
13u00StadssporthalSittard

Ondertussen een bekende tegenstander; de Bumpers uit Sittard stonden op het rooster voor onze heren. Geen populaire locatie voor externe scheidsrechters bleek ook dit seizoen helaas weer, maar gelukkig kwamen Ad en een scheidsrechter van de Bumpers to the rescue om de wedstrijd toch plaats te laten vinden!

We beginnen met een scoring spurt van Alex Scale, die het eerste kwart alle scoring leid met 7 van zijn 11 punten, voor een stand van 22 – 15. Ondertussen zijn we verdedigend nog aan het kalibreren op de scoring van Sittard. Ze hebben een big die de meeste punten voor ze maakt binnen de bucket, één schutter en een forward die koste wat het kost naar de ring wil driven.

In het eerste kwart scoorde de center van Sittard 6 punten over ons heen, en in het tweede kwart komt de schutter los voor 10 punten, maar we weten de scoring bij te houden en onze eigen center Lars Rutten weet dit kwart ook 6 van zijn in totaal 14 punten te scoren. De helft eindigt met een score van 40 – 35, en de Bumpers weten langzaam in te lopen vanwege wat transitie scoring.

Onze heren gaan de tweede helft in met vertrouwen dat we in de latere momenten van de wedstrijd tot nu toe dit seizoen nog alle tegenstanders van de vloer af hebben weten te rennen en de Bumpers uit Sittard bleek geen uitzondering. Geen van de scorers van Sittard weten iets uit te halen tegen de strakke en intense verdediging van onze heren, terwijl wij aan de andere kant basket na basket weten te maken vanuit verschillende hoeken van het veld. Daan Hogeweg 6 punten, Theron Garay 5 punten, Lars Rutten 4 punten en zelfs de geblesseerde Hasan Dikinci Mutlu weet dit kwart een puntje te scoren. We gaan het laatste deel van de wedstrijd zelfverzekerd in met een score van 60 – 49.

In het laatste kwart van de wedstrijd rennen we de gedemoraliseerde Bumpers het veld af. Het momentum ligt volledig aan onze kant dit kwart en terwijl de spelers van Sittard elkaar de schuld geven van de achterstand, vergroten onze heren de afstand in scoring. Stacho Garay scoort dit kwart 7 van zijn 9 punten, maar de man van de tweede helft was Daan Hogeweg. De verdediging van Bumpers wist hem niet te stoppen met de ene keer een lay-up, de andere keer een euro step, en de volgende keer een post move of een assist voor de speler next in line. Met een eindstand van 88 – 70 hebben de heren na hun elfde winst van het seizoen een weekje rust voor ze na 2(bijna 3) lange maanden eindelijk weer thuis mogen spelen tegen het nog onbekende EBBC team!


15-02-2020Achilles M20-1 @ WBB Giants M20-251 - 57 (L)
15u45TuinwijkBergen op zoom

15-02-2020Achilles Ds2 @ Bladel Ds241 - 24 (W)
16u30X-SportBladel

Op de zaterdagmiddag reizen de dames 2 van Achilles af naar Bladel voor de laatste wedstrijd tussen de twee teams. De vorige wedstrijd, tevens in Bladel, werd met een ruime marge gewonnen. Met goede moed werd er dus aan de wedstrijd begonnen. Bladel liet meteen zien dat ze klaar waren voor de uitdaging. Ze waren duidelijk gegroeid als team en maakte middels screens and hand-offs goed gebruik van hun snelheid om bij de basket te komen. Het resulteerde in 1 geraakte vrije worp aan de kant van Bladel om de score te openen. Guard Melike Polat wist hier vrijwel meteen een lay-up en driepunter tegenover te zetten om de score op 1-5 te brengen voor Achilles. Helaas hadden de dames van Achilles nog geen duidelijk antwoord op de vele screens en snelle dribbels van BC Bladel maar wisten ze het wel spannend te houden. Na goede defense aan beide kanten en een op en neer van scores gaan we de rust in bij een stand van 17-15 in het voordeel van de thuisploeg.Het verhaal in de rust is duidelijk. Bladel speelt top maar meer zit er niet in, Achilles kan beter en het is alsnog bijna een gelijke wedstrijd. Rebounds en een strakke man-to-man verdediging moeten de doorslag gaan geven. En dat blijkt vanaf het 3e kwart meteen te werken. De druk wordt opgevoerd en er wordt gevochten voor elke bal. Om de score op gelijke hoogte te brengen weet Dominique Maan aan het begin van het kwart met een mooie drive te scoren, 17-17. Nadat Bladel weer wat terug lijkt te doen neemt forward Cansu Bulut het heft in handen om een 20-19 score met 3 sterke lay-ups om te zetten in een 20-25 voorsprong. Vanaf hier heeft Achilles de smaak te pakken en laten ze geen enkele bal meer gaan. Voor forward Robin van der Slik is in de tweede helft geen enkele bal buiten handbereik en ze sluit de wedstrijd af met 6 steals en 11 rebounds. De zusjes Georgia en Felitsa Routsos weten onder de basket goed gebruik te maken van hun lengte en zetten hun 7 aanvallende rebounds om in mooie scores. Ook forward Kirsten Koopman pakt in het 4e kwart nog minuten mee en knokt zich naar aanvallende rebounds en 2 steals. De enorme inzet in de 2e helft resulteert in een 3e kwart 7-16 in het voordeel van Achilles en een shut-out in het 4e kwart (0-10) voor een eindstand van 24-41 en een klinkende overwinning.


15-02-2020Achilles Hs2 @ Valkenswaard Falcons Hs268 - 60(L)
17u30De WedertValkenswaard

15-02-2020Achilles Ds1 @ Black Eagles Ds141 - 62 (L)
17u45De HazelaarRosmalen

Nadat de eerste 2 duels eindigden in een split was het voor beide ploegen belangrijk de laatste onderlinge pot te winnen. Vooral ook gezien de plek op de ranglijst. Black Eagles zou bij winst op een gelijk aantal punten komen waar Achilles ’71 bij winst zo goed als zeker afstand zou nemen van de hekkensluiter uit Rosmalen.
In sporthal De Hazelaar begonnen beide ploegen scherp aan de wedstrijd waar Achilles het beste van het spel had. Het verschil tussen beide teams was echter minimaal. Naarmate de eerste helft vorderde kwamen de dames uit Rosmalen er steeds beter in. Vooral via de bigs werd er tegen een hoog percentage afgewerkt waar dat bij de uit ploeg nogal stagneerde. Ondanks de redelijke verdediging van Achilles werd het normale niveau zelden gehaald en waar wel niet lang genoeg vastgehouden. Zoals tegen Tantalus werden ook nu weer verwoede pogingen gedaan terug te klimmen in de wedstrijd maar dat lukte maar gedeeltelijk en mocht uiteindelijk niet baten. Degradatie kandidaat Black Eagles bleek op deze zaterdagmiddag een maatje te groot.
Zondag 23 februari wacht een thuisduel tegen JRC Boxtel waarin Achilles gelukkig weer op jacht kan naar belangrijke wedstrijdpunten.


16-02-2020Achilles X12-1 @ Cougars X12-210 - 64 (L)
10u00Pica MareGennep

Op de vroege zondagochtend mochten wij aantreden in Gennep om een wedstrijd te gaan spelen om 10 uur. Klaarblijkelijk waren wij vroeger wakker geworden dan storm Dennis, aangezien hij nog niet zorgde voor onrust en wij kwamen dus ruim op tijd aan in Gennep. Na een uitgebreide warming-up, was het tijd om te starten met de wedstrijd.

In het eerste mini-kwart werd de machtsverhouding tussen beide teams direct duidelijk. We startten met een 8-0 achterstand, waarin we nog niet echt aan basketballen toe kwamen. De tegenstanders verdedigden fel en zorgden ervoor dat wij lastige passes moesten geven en daarnaast stopten ze ook onze fast-breaks. In het 2e mini-kwart beet Bob de spits af wat betreft scoring, waardoor we het kwart eindigde met 16-2.

De coaches zagen dat langzaam de motivatie bij onze kids aan het wegzakken was nadat we met een stand van 33-4 de rust in gingen. Coach Laura zorgde voor extra energie bij het team en coach Job vertelde dat hij zelf ook veel wedstrijden heeft verloren, maar dat hij van die wedstrijden wel echt het meeste heeft geleerd. Hierdoor zagen we een verschil in motivatie en mentaliteit ten aanzien van de wedstrijd. In het 5e mini-kwart renden we goed terug waardoor de tegenstander maar 4 punten wist te maken, waar wij zelf ook weer 2 punten konden toevoegen aan de score.

Uiteindelijk eindigden we met een uitslag van 64-10 voor de thuisploeg. Ondanks dat dit een erg zware tegenstander was voor onze kids, bleven ze wel rennen en gaven ze alles om nog zoveel mogelijk scores mee te pakken. Het is heel moeilijk om in zo’n wedstrijd te blijven gaan, dus dat is erg knap van onze U12 ploeg! Uit deze wedstrijd waren voor de coaches wel veel leerpunten te halen, waar zij op terug kunnen komen in de aankomende trainingen.

Volgende week een weekendje rust van basketbal, omdat het tijd is voor een leuk Carnavalsweekend en een fijne vakantie! Daarna mogen onze kids voor het eerst in hun eigen Hongerman een wedstrijd spelen tegen Venlo, een heus thuisweekend!


25-01-2020Achilles X10-1 @ Springfield X10-254 - 8 (L)
14u30De RunBerlicum