Wedstrijdverslagen Week 9!

01-03-2020Achilles X10-1 VS OBC X10-136 - 34 (W)
9u30De HongermanNuenen


01-03-2020Achilles Ds1 VS JRC Ds137 - 67 (L)
11u00De HongermanNuenen

01-03-2020Achilles Hs1 VS EBBC Hs272 - 40 (W)
13u00De HongermanNuenen

Welkom thuis heren 1! Na 3+ maanden en een gecancelde seizoen bepalende wedstrijd waren onze heren eindelijk weer thuis als host voor EBBC. Een team dat we dit seizoen nog niet gezien hebben. De verwachting was een fysieke wedstrijd tegen een relatief lange tegenpartij.

In het eerste kwart gaan we direct los. De fysieke speelstijl van EBBC wordt gematched met verdediger na verdediger zodra de bal binnen de bucket komt. Aryan Dirksen scoort dit kwart met 3 driepunters in zijn eentje meer punten dan het hele EBBC team, die onze heren tot 8 punten weten te limiteren.

Met een grote leiding van 21 – 8 gaan we het tweede kwart in. Het tweede kwart is meer van hetzelfde. De 3-2 zone van EBBC begint steeds meer te lijken op een keuze uit noodzaak omdat het team maar met 7 spelers op is komen dagen, dan een tactische keuze bedoeld om onze heren af te stoppen. Dit kwart scoort 80% van alle spelers in blauw en zwart, Derriel James neemt de leiding dit kwart met 6 punten voor een stand bij rust van 41 – 19.

Na rust veranderd EBBC in een man-to-man verdediging, maar dit blijkt niks meer uit te maken. Op dit punt in de wedstrijd neemt fatigue de wedstrijd over voor de heren uit Den Bosch en in de tweede helft worden ook deze heren van de vloer gerend door onze kenmerkende 40 minuten van intensiteit. Duidelijk was ook deze game een team effort:

Laurens Aelberts: 5 punten, Hasan Mutlu Dikinci: 9 punten, Stacho Garay: OUT, Alex Scale: 4 punten, Theron Garay: 5 punten, Job Stikkelbroeck: 7 punten, Derriel James: 13 punten, Lars Rutten: 7 punten, Job Swinkels: 8 punten, Aryan Dirksen: 9 punten, Daan Hogeweg: 5 punten.


01-03-2020Achilles Ds2 VS Vido Ds238 - 65 (L)
13u00De HongermanNuenen

Na 2 weken zonder wedstrijd was het dan eindelijk tijd voor het eerste thuis weekend van het jaar. Om 13:00 mochten de dames 2 van Achilles aantreden tegen de dames 2 van Vido uit Veldhoven. De eerste uitwedstrijd tegen Vido verliep erg stroef dus dat betekende vandaag een zware taak voor de thuisploeg. Het eerste kwart liet meteen blijken dat Vido klaar was voor de strijd. De verdedigende tactiek van Achilles om vooral de 2 sterkste spelers goed in toom te houden zorgde voor een langzame opening maar omdat er verzuimd werd om goed positie te kiezen en uit te boxed werden er veel te weinig rebounds bemachtigd, resulterend in een 7-13 eerste kwart.

Vanaf het tweede kwart wist Achilles meer focus te leggen op de rebounds en werd er goed gezocht naar de vrije man om de zoneverdediging van Vido te ontlopen. De aanvallen liepen steeds beter en het verdedigende plan bleef vrij goed stand houden. Helaas bleek Vido duidelijk de betere ploeg en weten ze via goede screens toch schutters vrij te krijgen voor degelijke schoten. De uitploeg blijft tegen een zeer hoog percentage afronden en we gaan de rust in bij een stand van 14-32.

In de tweede helft weet Achilles iets meer vaart in de aanval te krijgen en blijven ze de ruimte goed benutten, resulterend in fastbreak scores bij de basket en enkele mooie afstandschoten. Het derde kwart blijkt een spannende strijd waardoor we 29-50 het laatste kwart in gaan. Helaas blijft Vido excellent in de afronding en weten ze met veel screens en passes vaak het vrije schot te vinden. Ook al wisten de dames de aanval goed te laten bewegen en uiteindelijk veel rebounds te pakken was Vido met hun uitmuntende afronding hier de betere ploeg.


01-03-2020Achilles Hs2 VS Cougars Hs175 - 46 (W)
15u00De HongermanNuenen